Anne-Marie, mentee 2012-2013

Ingrid, mentor interviewt haar mentee Anne-Marie zeven jaar nadat ze deelnam aan het mentoringprogramma van Soroptimist in 2012 en 2013.Mentor Ingrid : Is je carrière geëvolueerd na je deelname aan het mentoringprogramma van Soroptimist?

Mentee Anne-Marie : Zeker! Naast mijn gewone baan ben ik een jaar lang bestuurslid geweest van Women in Management van het Chartered Management Institute waar ik seminaries en events voor managers heb georganiseerd. Ik leerde er ook fijne mensen kennen die me aanspoorden om een MBA-opleiding te volgen aan de Warwick Business School. Niet lang na het mentoringprogramma werd ik mama maar mijn ambities zijn niet veranderd. Wel heb ik mijn studie gecombineerd met een parttime baan. Mijn studie bleef niet onopgemerkt want al gauw werd me een functie als managementadviseur aangeboden en werd ik de rechterhand van een senior manager waar ik nog steeds veel van leer. Het is een springplank naar verdere carrièremogelijkheden.

Ingrid : Welke bijdragen uit het programma hebben je hierbij geholpen?

Anne-Marie: De mentor is toch wel hét sleutelelement. Zij houdt je een spiegel voor zodat je je sterke en minder sterke eigenschappen leert begrijpen én eraan kunt werken. De mentor reikt concrete ideeën aan waarmee je aan de slag kunt en volgt samen met jou op welke vooruitgang je maakt.

De seminaries zijn bijzonder waardevol omdat je als mentee in contact komt met een groep mentors met ongelofelijk veel professionele ervaring in diverse domeinen.