ZOTTEGEM ZUID-OOST-VLAANDEREN

Oost-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Zottegem is gelegen in de Vlaamse Ardennen, ten zuidoosten van Gent en telt ruim 26.000 inwoners. De stad was de thuisbasis van Lamoraal van Egmont en staat daardoor bekend als Egmontstad. Verschillende monumenten herinneren aan de zestiende-eeuwse graaf, o/a. de crypte en het standbeeld..
Onze club is de 40-ste club van België en werd opgericht in 1988 door wijlen Eliane Lagasse. We zijn momenteel met 40 leden, waarvan nog 6 stichtende leden. In 2018 ontwierpen we een sorop-sjaal voor onze 30-ste verjaardag. De verkoop van deze WAVE sjaal werd zowel nationaal als internationaal een groot succes en de opbrengst werd geschonken aan het waterproject.
Intussen bestaan we 31 jaar.
Onze voorzitter Griet omschreef bij de machtsoverdracht onze club als volgt :
Vriendschap is een belangrijke bouwsteen van onze club. We zijn allen sterke madammen, elk met eigen talent, een eigen visie, een ambitie, een eigen stijl, maar vooral ook met respect voor elkaar. We doen het allemaal vrijwillig, we doen ons best, we doen om goed te doen. We zijn echter ook breekbaar, we hebben een hart en een ziel. Ik voel al die jaren hier ook die bezorgheid om en het zorgen voor elkaar. Het maakt ons schone vrouwen, sorops in eigen club. Ik ben van mening dat alleen als het goed zit voor onszelf we ook iets kunnen betekenen voor die andere vrouwen en meisjes waarvoor we het doen.

Belangrijke activiteit

SOROP-EVENT

Ieder jaar organiseren we in de maand maart/april een culturele en/of dansavond.
We genoten de voorbije jaren al van de theatervoorstelling van Pascale Plate, Els De Schepper, het salonorkest Panache, … met aansluitend een receptie.
Dansfeesten met voorafgaand diner hadden als thema : Go green, Shine all night, Arabian Nights,…

Projecten in de kijker

ROBORSTJE

Voor de kinderen van het Roborstje die een moeilijke thuissituatie hebben, organiseren we uitstapjes : een boerderijbezoek, een uitstap naar Brugge, appels plukken in een fruitkwekerij, treinen bekijken in Trainworld, knutselen, …

DE HOOP

Vzw de Hoop biedt zorg op maat aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en helpt hen in hun zoektocht naar groei, uitdaging en kwaliteit van leven.
Wij steunen hen bij de aankoop van bureaumateriaal, relaxzetels, tuinmeubilair, …