ZOTTEGEM ZUID-OOST-VLAANDEREN

Oost-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Zottegem ligt in de Vlaamse Ardennen en er wonen ruim 26.000 inwoners. De stad was de thuisbasis van Lamoraal van Egmont. Zijn kasteel, crypte en standbeeld zijn blijvende herinneringen aan de zestiende-eeuwse graaf.

Onze club is de 40-ste club van België en wijlen Eliane Lagasse richtte hem op in 1988. We zijn met 38 leden, waarvan nog 6 stichtende leden.

Joke Renneboog is voorzitter tot december 2023. Tijdens haar voorzitterschap vormen 3 speerpunten de focus van onze fondsenwervingsactiviteiten en bepalen zij dus mee onze uitgaven.
1. Menstruatiearmoede is vandaag vaak onzichtbaar, door het dubbele taboe op armoede en menstrueren. Laten we samen die taboes doorbreken!
2. We willen inzetten op een beloftevolle toekomst voor meisjes in STEAM. Niet STEM, STEAM. Omdat we zien dat als STEM verpakt wordt als “techniek” meisjes afhaken, wellicht vanuit de (gender)overtuiging dat techniek iets voor jongens is. Wordt STEM echter verpakt als “ontwerpen, creëren”, steekt men er kunstzinnige artistieke elementen in, dan is de interesse van meisjes meer geprikkeld.
3. We willen elkaar opnieuw leren kennen, op kwalitatieve bijeenkomsten vol ruimte om met elkaar te praten, met tijd om mekaars talenten te leren kennen, en voor fijne teambuilding en fondsenwervingsactiviteiten.
 • Opgericht op:
  26/11/1988
 • Voorzitster:
  Leen HUBO
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Vanessa VAN HOEY
 • Contact

Belangrijke activiteit

SOROP-EVENT

Ieder jaar organiseren we in de maand maart/april een culturele en/of dansavond.
We genoten de voorbije jaren al van de theatervoorstelling van Pascale Plate, Els De Schepper, het salonorkest Panache, … met aansluitend een receptie.
Dansfeesten met voorafgaand diner hadden als thema : Go green, Shine all night, Arabian Nights,…

Onze Projecten

ROBORSTJE

Voor de kinderen van het Roborstje die een moeilijke thuissituatie hebben, organiseren we uitstapjes : een boerderijbezoek, een uitstap naar Brugge, appels plukken in een fruitkwekerij, treinen bekijken in Trainworld, knutselen, …

DE HOOP

Vzw de Hoop biedt zorg op maat aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en helpt hen in hun zoektocht naar groei, uitdaging en kwaliteit van leven.
Wij steunen hen bij de aankoop van bureaumateriaal, relaxzetels, tuinmeubilair, …