YOUNG GHENT

Welkom in onze club !

Hallo! Wij zijn trots ons voor te stellen. Wij zijn Young Sorop Ghent, de eerste “jongere” soropclub in België. Onder de warme impuls van onze meterclub Oudenaarde- Vlaamse Ardennen ontstond in de zomer van 2022 een groep jonge vrouwen die zich steeds verder ontwikkelde tot de eerste Young Sorop club in België. Op 2/6/2024 gaat onze officiële chartering door. Onze club telt ondertussen 18 enthousiaste jonge vrouwen die zich de trotste sorops van young Ghent noemen.
Onze vergaderingen vinden elke 1e donderdag van de maand plaats. Op deze gezellige samenkomsten geven we onze club verder vorm, bespreken we waar wij willen voor staan, welke fundraisers er worden ingepland en hoe we elkaar beter kunnen leren kennen.
Ook wij willen het verschil maken voor vrouwen en kinderen in onze leefomgeving. Dit doen we aan de hand van heel concrete acties, zoals doneren van kledij, …
Door ons enthousiasme en actieve insteek zijn wij ervan overtuigd voor heel wat vrouwen en kinderen in de gentse omgeving iets te kunnen betekenen. Wij staan voor een actieve toenadering naar groepen die het moeilijker hebben en zo een verschil te maken in hun leven!
 • Opgericht op:
  01/06/2023
 • Voorzitster:
  Ilse DRIESSE
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Celestine VAN HAUTEGEM
 • Contact

Belangrijke activiteit

nog in volle ontwikkeling ...

Door het nog jonge bestaan van onze club zijn wij nog volop in ontwikkeling. Wij zijn dan ook nog aan het zoeken naar leuke activiteiten om op onze agenda te zetten! Hou zeker onze social media in de gaten voor updates over komende activiteiten en fundraisers.

Onze Projecten

Inzamelactie kledij

Door de beginfase waarin wij ons bevinden is het niet evident om over grote financiële middelen te beschikken. Toch zijn wij erin geslaagd om al een aantal acties op poten te zetten en zo impact te creëren voor de mensen rondom ons:

Inzamelactie van kledij : we zijn in onze eigen kleerkast en die van onze vrienden en familie gedoken. Stukken die niet meer pasten werden verzameld, gesorteerd qua seizoen en geslacht en zo netjes gedoneerd aan verschillende instellingen. De kledij werd gebruikt voor mensen in armoede als ook voor vluchtelingen en mensen in hele moeilijke leefomstandigheden. We slaagden erin om dit al een tweetal keer te organiseren, voor zowel de zomer- als de wintermaanden.

Knopen van fopspeenkoordjes

Knopen van de tutenkoorden: uit het hoofd van een van onze creatieve leden vloeide het idee om zelf koordjes te knopen om aan fopspeentjes te hangen. Deze werden dan verkocht en de opbrengst werd integraal gestort aan “boven de wolken”. Een organisatie die gratis professionele fotosessies aanbiedt voor sterrenouders bij het verlies van hun baby.