VERVIERS

Luik

Welkom in onze club !

Onze club is opgericht op 18/03/1956.
In de Harmoniezaal werd het charter van de Club ‘Verviers’ aan onze vriendin en eerste voorzitter Adrienne Monami-Dindal overhandigd door mevrouw Konings, voorzitter van de Soroptimist International België en lid van de Club Arlon en dit in aanwezigheid van vele personaliteiten. Onze Club werd opgericht met aanmoediging van onze peettante Jenny Sluse, lid van de Club de Liège.Ondanks onze "ouderdom" blijven we een actieve en dynamische club.Wij zijn op regionaal niveau betrokken bij diverse projecten in samenwerking met andere verenigingen in de regio rond Verviers. Deze synergie geeft ons meer slagkracht om verschillende projecten die ons na aan het hart liggen, uit te voeren:
- Verviers, ma ville solidaire, die al 25 jaar lang de minderbedeelste mensen helpt.
- The Gold and Green, een golfwedstrijd die al 19 jaar wordt georganiseerd en waarvan de winst elk jaar wordt toegewezen aan een geselecteerd goed doel.
Daarnaast zijn we ook betrokken bij diverse acties zoals de Relais pour la vie, de strijd tegen geweld tegen vrouwen en een spekkenverkoop, vredeseilanden, Télévie, de occasionele organisatie van concerten en filmvertoningen.We streven er ook naar om onze vriendschap op het niveau van Soroptimist met andere Belgische en buitenlandse clubs in stand te houden door middel van bezoeken en gezamenlijke activiteiten. Deze uitwisselingen zijn altijd een bron van wederzijdse verrijking.
Zoals u kunt zien, zijn we vastbesloten om onderling afhankelijke relaties te ontwikkelen die ons in staat stellen om nog effectiever hulp te bieden aan mensen in nood.
 • Opgericht op:
  18/03/1956
 • Voorzitster:
  Pascale NIZET
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde maandag van de maand
 • Contactpersoon:
  Bernadette PICHOT
 • Email:
  verviers@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Verviers, ma Ville … solidaire

Sinds 25 jaar hebben we, in permanente samenwerking met 11 clubdiensten, een solidariteitsorganisatie door middel van een inzameling van donaties voor de minderbedeelden in onze regio.
Dit jaar hielpen de donaties 3993 begunstigden = 1300 gezinnen.

Benefietconcert Capella Concinite & jachthoornkwartet op 24 februari 2024 om 20u in Boodschapkapel van Heilig-Hartinstituut te Heverlee

Un coeur rose plein d'espoir

De Soroptimist Club van Verviers en de Spa-club hebben hun krachten gebundeld om een ​​conferentie over de kankertijdlijn te organiseren door een multidisciplinair team van het erkende borstkankercentrum van Verviers.

Opération vente de lards : 3rde editie

Dankzij de spekkenverkoop op het einde van het jaar, waarvan de winst wordt uitgekeerd aan verschillende goede doelen ("L'Accueil" en "L'Espace Vivie") in de regio Verviers.