THUDINIE

Henegouwen

Welkom in onze club !

Op 23 september 1978 kwamen de eerste leden van de Thudinie Service Club bijeen onder het voorzitterschap van Yvonne Lambot, die zich ertoe verbond de principes en doelstellingen van de internationale vereniging "de SOROPTIMIST" te respecteren.
Deze Soroptimisten stellen zich daarom tot taak de mensenrechten te bevorderen en in het bijzonder de bescherming van vrouwen en kinderen op verschillende gebieden (gezondheid, onderwijs, voeding...).
Het echte leven van de club begint na de charterceremonie. Het doel van de bijeenkomsten was om de leden te leren kennen en te proberen andere actieve en enthousiaste mensen te werven.


In de loop der jaren organiseert deze groep geëngageerde vrouwen concerten, diners, conferenties en neemt ze deel aan lokale evenementen (bloemenbeurs in Thuin, St. Roch folkfestival in Thuin, rommelmarkt...) om fondsen te werven om verenigingen te helpen die gekozen zijn in functie van hun actie, in België of in het buitenland.
Het terugkerende project van de club blijft natuurlijk Télévie sinds de oprichting van dit nobele project in 1989.
De club van Thudinie heeft vooral vriendschapsbanden gesmeed met de club van Deauville in Frankrijk. Zowel in onze regio als in Frankrijk zijn er verschillende bijeenkomsten georganiseerd om de uitwisseling tussen clubs te bevorderen. Telkens opnieuw was het een zeer gezellig weerzien.
 • Opgericht op:
  23/09/1978
 • Voorzitster:
  Yvette GODART
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Claudine BEAUTRIX
 • Contact

Belangrijke activiteit

Le Télévie

Télévie is een caritatieve organisatie die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker en leukemie bij kinderen en volwassenen.
Sinds het begin van dit project in 1989 is de club van Thudinie heel erg betrokken geweest.
De allereerste cheque in de geschiedenis van Télévie die is uitgereikt (15.000 BEF) , gebeurde door onze club.

Onze Projecten

Le Déclic

"Le Déclic" is een dienst die gespecialiseerd is in de opvang en begeleiding van vrouwen en kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld.
Deze instelling is gevestigd in de regio Chimay/Thuin.

LE JARDIN DU RENOUVEAU

De vzw "Centre André Focant", opgericht in 1989, is een dienst voor geestelijk gehandicapte, autistische en psychotische volwassenen.
De missie van "Les Jardins du Renouveau" A.S.B.L., ontwikkeld aan het begin van het centrum, is het ontwikkelen van een terrein dat grenst aan het centrum, een wellnessruimte voor de bewoners.