ROESELARE-ROSLAR

West-Vlaanderen

TERUG naar alle Clubs copyright Philip Vanoutrive

Welkom in onze club !

Club Roeselare-Roslar

Wij zijn gestart als een kleine groep plaatselijke vriendinnen, die aangewakkerd werden door Club Veurne en Knokke om in Roeselare een Sorop club op te starten.
We hebben toen enkel spitante dames uit Tielt en Torhout mee het bad in getrokken, en na 2 jaar enthousiaste kennismaking en coaching door club Veurne zijn we op 13 maart 1999 gecharterd.
Een leuke groep dames die tijd wilde vrijmaken om in onze streek een meerwaarde en steun te bieden voor projecten ten behoeve van Vrouwen, Meisjes en Kinderen die niet zoals wij de kansen kregen om zich te ontwikkelen en zelfredzaam te worden.
Dit te mogen doen met gelijkgestemde dames uit Roeselare en omstreken is voor elk van ons een voorrecht …
 • Opgericht op:
  13/03/1999
 • Voorzitster:
  Anne DECOENE
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Griet LEDOUX
 • Email:
  roeselare-roslar@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Iedere voorzitter organiseert vrij een eigen fundraisingactiviteit , volgens passies en interesse…

-

Projecten in de kijker

Het Kevinfonds

We hebben een -Kind En Vrouw In Nood- fonds in het leven geroepen dat wordt gespijsd met de bijdragen voor de maaltijd van leden die niet aanwezig kunnen zijn op de maandelijkse vergaderingen.
Met dit fonds wordt een lokaal project gesteund, dat mensen helpt die door de mazen van het net vallen binnen het reguliere welzijnsaanbod.

Solfa

Solfa, Solidariteit voor afrikaanse vrouwen, welke na bevallingen of sexueel geweld genitale fistels krijgen door gebrek aan juiste nazorg. De (tiener)vrouwen worden sociaal verstoten door hun eigen man of familie. Dr L Vandeghinste , stichtend lid van Roslar was pionier.