OUDENAARDE - VLAAMSE ARDENNEN

Oost-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Onze club, de 50e Belgische Club, OUDENAARDE - VLAAMSE ARDENNEN, werd opgericht in 2001 door een 25-tal enthousiaste stichtende leden onder het meterschap van club Kortrijk. Ons logo met een brilletje werd ontworpen door één van onze leden verwijzend naar het logo van de Stad Oudenaarde. Intussen telt onze club 34 leden die maandelijks een statutaire vergadering bijwonen. Tijdens de vergaderingen, bespreken we de stand-van-zaken van onze projecten, komen interessante sprekers aan het woord, en wordt gebrainstormed over nieuwe initiatieven. In de voorbije jaren organiseerden we verschillende fundraising events zoals onze toneelvoorstelling, modeshows, uitgave van kookboeken, popup restaurant, enz. Dat vraagt van onze leden veel tijd en inzet, maar door de intense samenwerking ontstond een grote samenhorigheid en kreeg de club een sterk imago. Regelmatig komen we ook samen met onze partners en familie voor gezellige frèrops en family-days waardoor ons clubgevoel nog sterker wordt.
 • Opgericht op:
  21/04/2001
 • Voorzitster:
  Tine VANDAELE
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Joëlle DE RUYCK
 • Contact

Belangrijke activiteit

Pop-up restaurant.

Na tien geslaagde modeshows, organiseren we elk jaar een ‘pop- up-restaurant’ in Oudenaarde of omstreken, telkens in een andere setting en volgens een ander concept. We koken voor onze gasten een heerlijk uitgebreid menu en halen onze inspiratie voor de gerechten voornamelijk in onze eigen succesvolle kookboeken: ’Allemaal sor – op’. We nemen zelf alles in handen: inrichting, decoratie, ontvangst, koken en serveren. Het ‘pop-up-restaurant’ kent een enorm succes en genereert een mooie opbrengst voor onze sociale doelen.

Onze Projecten

Villa Rozerood

We steunen al enkele jaren ‘Villa Rozerood’ in De Panne, een erkend respijthuis in De Panne, voor de opvang van zwaar zieke en zorgbehoevende kinderen samen met hun familie. De belangrijkste doelstelling is deze gezinnen een pauze te gunnen in een loodzware periode. Onze club financierde de uitgave van het boek: “Oscar in Villa Rozerood” om bekendheid te geven aan Villa Rozerood, zowel naar zorgverstrekkers toe als naar patiënten en hun familie. Om dit project nationaal te maken, realiseerden we ook een Franstalige editie. De boeken werden bezorgd aan de Pediatrie-afdelingen van alle ziekenhuizen in België. In 2019 kwam er al een tweede editie.

Begijnhof Oudenaarde en crisishuis voor vrouwen

Samen met andere service-clubs van de streek steunen wij de restauratie van dit historisch waardevolle erfgoed onder de voorwaarde om één van de huisjes in te richten als vluchthuis voor vrouwen in een crisissituatie. Hier kunnen vrouwen met hun kinderen terecht voor een kort en veilig verblijf als ‘thuis-wonen’ tijdelijk onmogelijk is, vaak omwille van financiële problemen, na vechtscheidingen, ongewenste zwangerschappen, seksuele agressie, partnergeweld, depressie en onderdrukking. Via een aantal bevoegde instanties “OCMW ea” wordt dit initiatief kenbaar gemaakt bij vrouwen in een noodsituatie.

Ter info : Het Begijnhof is open voor het publiek en een bezoek is niet te versmaden.