MECHELEN

Antwerpen

Welkom in onze club !

De Mechelse Soroptimisten zijn 30 gedreven dames met de nodige inzet en samenhorigheid om successen te verwezenlijken.
De Club heeft gedurende 30 jaar bewezen helemaal achter de visie van “Soroptimist International” te staan.
De verschillende voorzitsters hebben naar eigen idee en initiatief onze club steeds op de kaart gehouden met activiteiten zoals diners, casinoavonden, modeshows, brunches, kerstboomverkoop enz.
Dit alles heeft ons de kans gegeven om zowel lokale als internationale projecten met betrekking tot vrouwen en kinderen te ondersteunen.
Het gemeentebestuur van Mechelse draagt onze club ook een warm hart toe, zoals de ondersteuning tijdens de actie “Orange the World”.

STICHTING CLUB MECHELEN
1990: Christiane Leysen Club Antwerpen-Anthos krijgt de opdracht in Mechelen een club op te richten. Linda Van Langendonck+ en Mina Vandessel zijn erbij van het begin. Het aantal leden groeit tot het vereiste aantal.
28 maart 1992: charteroverhandiging door Kristin-Elfi Flato, gouverneur van Noorse Unie, in de Raadzaal van het Mechelse stadhuis. Jacqueline Standaert Club Kortrijk is dan Nationaal voorzitter, Mina Vandessel is stichtend voorzitter.
Als logo voor de wimpel kiezen we Margaretha Van Oostenrijk, landvoogdes der Nederlanden, regerende vanuit Mechelen en beschermvrouw kunst en cultuur.
De voorzittersketting is een ontwerp van David Huycke. Het zilveren juweel bestaat uit diverse vormen, symbool voor verscheidenheid van mensen binnen een groep.
In 2017: 25 jaar Club Mechelen
 • Opgericht op:
  28/03/1992
 • Voorzitster:
  Frieda THIELEMANS
  en Danielle VAN MOER
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Anne JOLIE
 • Contact

Belangrijke activiteit

Jaarlijkse lentebrunch op zondag 17 maart 2024 - Thomas More Instituut, Campus de Nayer, JP de Nayerlaan 5, 2860 Sint-Katelijne-Waver (Mechelen)

Een steeds terugkerende activiteit is onze jaarlijkse lentebrunch. Deze brunch, met 280 deelnemers, is een begrip geworden in Mechelen en omstreken.
Dit is onze grootste activiteit, die ons de kans geeft, om verschillende projecten met een mooi bedrag te steunen.
Dit verwezenlijken, kan alleen met de enorme inzet van ieder lid. Iedere schotel die op het buffet komt is gemaakt of verzorgd door de leden. Tafels indekken, bardienst, kassa, opruimen …iedereen draagt een steentje bij.
Ook de scouts, staan steeds paraat om te helpen met afruimen en afwassen

Onze Projecten

Eindejaar met St-Vincentius

Reeds verschillende jaren steunen we in Mechelen Sint Vincentius, een vzw die maandelijkse bedelingen doet voor minderbedeelde gezinnen.
Om de kinderen van deze gezinnen ook een extraatje te bezorgen gedurende de eindejaar periode, koopt ieder lid een geschenk, voor één van de kinderen van deze gezinnen.
Ieder jaar krijgen we een dikke “dank je wel” van deze kinderen.

Rwamagana

10 jaar geleden heeft één van onze leden, die radiologe is, een echografietoestel geschonken (en ter plaatse geïnstalleerd) aan de verpleegsterschool van Rwamagana in Rwanda. Ze heeft er 2 jaar na mekaar de laatstejaars leerlingen vroedkunde les gegeven.
Het is een project, dat ons door het persoonlijk contact, dat we met de schoolverantwoordelijke gehad hebben, zeer nauw aan het hart blijft liggen. Sindsdien steunen we deze school, een school in volle bloei.