MAASEIK

Limburg

Welkom in onze club !

Soroptimist is een internationale organisatie van serviceclubs over de hele wereld.
Soroptimist Club Maaseik is er daar 1 van!
Onze leden zijn mensen van goede wil en verantwoordelijkheidszin die zich in clubverband en op vrijwillige basis inzetten voor het bouwen aan een betere wereld. Onze voornaamste doelstelling is het leven van vrouwen, jonge meisjes en kinderen te verbeteren.
We realiseren dit door het ondersteunen en aanmoedigen van allerhande initiatieven. Deze worden gedreven door mensen uit onze eigen omgeving met het hart op de juiste plaats. We helpen zowel jaarlijks wederkerende als eenmalige projecten.

Wij zijn een mix van jeugdig talent, oeroude ervaring, mondig en creatief, zodat we ons kunnen ontplooien en een sociale bredere visie krijgen.
Steeds zoeken we de juiste weg om een bijdrage te kunnen leveren in de vorm van financiële of materiële ondersteuning. Wij verzekeren ons ervan dat deze op de juiste plaats en volledig terechtkomt.
Last but not least, bedanken wij onze vele sponsors.
Zonder hun betrokkenheid en steun is dit alles niet mogelijk.
 • Opgericht op:
  24/10/1981
 • Voorzitster:
  Anja HENCKENS
  en Mia VANHOEF
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Rita BROEKMANS
 • Contact

Belangrijke activiteit

Herfstbrunch 2019

- Date: 6-10-2019
- Time: 11u
- Location: Mosa-RT,
Weertersteenweg 135
3680 Maaseik

Wanneer de blaadjes vallen en het buiten weer kouder wordt, organiseren wij een gezellige herfstbrunch. Een buffet van brood, beleg, soep en lekker warme gerechten staat klaar om alle bezoekers te plezieren. Tijdens een sprankelend aperitief is er mogelijkheid tot netwerken en onze sociale projecten in de kijker te zetten.

Onze Projecten

Zorghoeve St-Jansberg Maaseik

Een (t)huis voor jong volwassenen met ASS. De eigenaars Jos & Jeaninne nemen het voortouw, om op hun perkplantenkwekerij personen met autisme vanuit heel Limburg een zinvolle en functionele daginvulling te bieden.

Josine Rosvelds

Josine reist regelmatig naar India, om een kijk te gaan nemen bij de Lepra Colony ‘Puri Orissa’. Zij begeleidt deze woongemeenschap met lepralijders, zodat deze een redelijk normaal leven kunnen leiden.