LIER - DE ZILVEREN KNOOP

Antwerpen

Welkom in onze club !

Onze Club ‘DE ZILVEREN KNOOP’

25 jaar geleden werd in Lier een nieuwe Soroptimisten club opgericht: De Zilveren Knoop.


Onze club bestaat op de dag van vandaag uit 28 actieve geëngageerde vrouwen van alle leeftijden. Wij zetten ons in voor de rechten van de mens en van de vrouw in het bijzonder. Via onze fondsenwerving steunen wij tal van projecten die de status en levenstandaard van vrouwen, meisjes en jongens positief beïnvloeden. We steunden Projecten in Nepal, Malawi, … maar ook dichter bij huis, bijvoorbeeld de Lierse Afdeling van Tejo vzw, het Antwerps Family Justice Center of Ambulance Wens. Maar bovenal zijn we een (h)echte groep vriendinnen die veel plezier maken, van het leven genieten en samen iets moois realiseren. Niet alleen tijdens onze maandelijkse Statutaire Vergaderingen, maar ook door activiteiten van andere Belgische clubs bij te wonen, door bezoeken aan onze Projecten zodat we de dagelijkse werking èn noden met eigen ogen kunnen zien, soms ook door samen te sporten en bovenal door jaarlijks met onze volledige groep er een weekend op uit te trekken. Ongeëvenaard plezier gegarandeerd en de ideale gelegenheid om onze vriendschappen nog te versterken. Tweejaarlijks wijzigen de voorzitster en bestuursteam, wat maakt dat elk lid betrokken is en blijft.
 • Opgericht op:
  18/03/1995
 • Voorzitster:
  Bénédicte WILLEMSSENS
  en Nancy JACOBS
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Marleen VAN HOORICK
 • Contact

Belangrijke activiteit

PRÊT A CHANGER (PAC)

We organiseerden al twee maal een zeer geslaagd Shopping event Mode & Stoffen ten voordele van onze sociale doelen: Prêt à Changer. Het aanbod bestaat uit collecties en accessoires van vorige seizoen, stoffen, een unieke breishop met trendy vesten, juwelen van Les Cordes, cocktail & partykleedjes, ski-outfits, schoenen, handtassen, sjaals, … Naaisters verstellen of pimpen de kleding ter plaatse, modellen showen leuken creaties, stylisten helpen met een nieuwe look. En last but not least krijgen we heel veel hulp van al de mensen van de twee lokale projecten die we steunen: de Emiliushoeve in Bevel en De Stappaert (Het Smolder) in Lier.
Het smeedt banden…

Onze Projecten

EMILIUSHOEVE

De EMILIUSHOEVE is een dagcentrum voor jongeren met een mentale beperking, prachtig gelegen tussen de velden in de Kempen. Naast een mooie moestuin vinden we op de hoeve koeien, varkens, geiten, schapen, kippen, paarden en nog allerlei kleine dieren..

HET SMOLDER
Opvanghuis voor moeder en kind

Waar een nieuwe toekomst begint …

HET SMOLDER, een deelwerking van de Stappaert vzw, biedt opvang aan jonge moeders en hun kindje. Jonge (bijna) mama’s die volledig aan hun lot overgelaten zijn vinden er een warm onderdak, maar vooral praktische hulp en coaching bij hun buddy’s om zo, ondanks hun problemen toch een goede start aan hun ukkie te geven èn zelf opnieuw een stabiel leven op te bouwen.