LIEGE-EN-ISLE

Luik

Welkom in onze club !

In het hart van deze levendige stad brengt de club van Liège-en-Isle 26 vrouwen samen die vastbesloten zijn om de zaak van de vrouwen op het gebied van onderwijs, gezondheid en cultuur te bevorderen.
Liège en Isle, opgericht op 12 maart 1977 op initiatief van de Club van Luik, ontwikkelde zich onder leiding van zijn eerste voorzitter, Alice DEMARET, de toekomstige Nationale Voorzitter (1988-1990). Dit heeft ertoe geleid dat onze club nauw betrokken is bij de organisatie van de 50ste verjaardag van de SIB in Luik in 1989.
Sinds haar oprichting heeft onze club vele sociale en culturele projecten ondersteund.
We zijn bevriend met de Soroptimisten van Nancy en Southern and Sea.
We willen de waarden van het internationale Soroptimisme verspreiden en zijn bezig met het werven van nieuwe leden.

Wij steunen verschillende projecten in het hart van onze stad, waaronder de vzw Sans Logis Femmes, de vzw L'Coifff, die vrouwen in armoede toegang biedt tot een kapsalon, Le 37, centrum voor gezinsplanning, het Collectif contre les Violences Familiales et l'Exclusion.
Elk jaar nemen we deel aan de dag voor Orgaandonatie en Télévie.
We proberen ook vrouwen te helpen tijdens hun opleiding, door middel van studiebeurzen, maar ook door steun zoals onder vriendinnen. We helpen nieuwkomers op de arbeidsmarkt door middel van een leescentrum .
In Kolwezi steunen we een project dat juridische hulp en training biedt aan vrouwelijke leiders in hun gemeenschap en dat ons de SIE Best Award 2015-2016 heeft opgeleverd.
 • Opgericht op:
  12/03/1977
 • Voorzitster:
  Nicole HENRY
 • Maandelijkse vergadering:
  Vierde maandag van de maand
 • Contactpersoon:
  Jannick DE BIE
 • Contact

Belangrijke activiteit

Feestelijke avond

Eén keer per jaar organiseren we een feestelijke avond, met een "eigengemaakte" maaltijd, om geld in te zamelen voor onze werkzaamheden. We hebben ook een dag van bottelen en verkopen van wijnen voor een goed doel.
We gaan om de twee jaar uit voor een weekend in de natuur in Logbiermé, een tijd om vele clubs en onze zusterclub in Nancy te ontmoeten.

Onze Projecten

Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen

Elk jaar vieren we op 25 november de Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen met een speciale actie. Wij steunen het collectief tegen huiselijk geweld en uitsluiting.

Restauratieproject van de Sint-Roch- en Volièrekapel

Luik en Isle ondersteunt al jaren het restauratieproject van de Sint-Roch- en Volièrekapel in Luik, en in het bijzonder de renovatie van de ‘Robustelly’ orgels, een uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. Wij ondersteunen de vele evenementen ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de site in 2019/2020: tentoonstellingen, concerten, conferenties.