LIEGE

Luik

Welkom in onze club !

De Club van Liège, opgericht in 1947, is de vierde gecharterde club in België.
Aangezien verschillende van onze leden op nationaal, Europees en zelfs internationaal niveau functies hebben bekleed, kunnen we zeggen dat we actief hebben deelgenomen aan de evolutie van het Soroptimisme.In het kader van het Soroptimisme zijn we vooral actief bij:
- ondersteuning van de "all in school"-organisatie voor onderwijs aan meisjes
- geweld tegen vrouwen: elk jaar wordt het Luikse stadhuis op ons verzoek in oranje verlicht.
- economische zelfstandigheid van vrouwen: actieve en financiële participatie in Le Courant d'Air
- gezondheidszorg: Orgaandonatieactiviteiten en steun aan het 'coussin du coeur'
 • Opgericht op:
  21/06/1947
 • Voorzitster:
  Anne LEMPEREUR
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede maandag van de maand
 • Contactpersoon:
  Anne HAUBRECHTS
 • Email:
  liege@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Cheifa Belgique

Alle winsten worden ter beschikking gesteld aan Cheifa-Brazil voor aanpassingen met betrekking tot het welzijn van kinderen en de menselijke supervisie die essentieel is voor de dagelijkse en wereldwijde zorg voor kinderen en jongeren maaltijdbereiding, sociaal-educatieve en gezinsondersteuning, schoolversterkingscursussen, collectieve moestuin, ...), maar ook volwassenen. Er wordt een permanente communicatie tot stand gebracht tussen Cheifa-België en Cheifa-Brazilië.

Onze Projecten

Le Courant d’air

Asbl « Le Courant d’air » à Bressoux (Liège). Aires de créativité et poumons de papier au service de l’insertion
Le Courant d'air " is een vzw gevestigd in Bressoux, met als doel de strijd aan te binden tegen sociale uitsluiting en armoede. Dit door mensen vertrouwen te geven en ze te waarderen op basis van hun sterke punten en vaardigheden. Wij investeren in wekelijkse bijlessen. Wij ondersteunen de activiteiten van volwassenen financieel.

De kussens van het hart

De hartvormige kussens worden gemaakt door leerlingen van een school in Luik. Waar wordt het hartkussen voor gebruikt? Het hartkussen, geplaatst onder de arm, is bedoeld om pijn na borstkanker te verlichten door de spanning als gevolg van een operatie te verminderen.