KORTRIJK

West-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Soroptimist club Kortrijk begon zijn loopbaan in 1980.SI Oostende en een bijzonder geliefde meter Paule Van Audekerke ondersteunde hem in deze startperiode. 10 nog altijd actieve clubleden maakten die stichting mee. Zij koesteren nog altijd die warme band met de club die ons in de wereld van Soroptimist binnenleidde. En de mooie herinnering aan hun charterday op 23 oktober 1982 met de stralende aanwezigheid van toenmalige Europees Gouverneur Rolande Becker van SI Lyon Frankrijk. Uit haar bezoek groeide een onuitwisbare vriendschap met deze zuiders club.
In de loop van de jaren smeedde de club vriendschapsbanden met SI club Derby (UK) en SI Milano (Italië) and SI Frankfurt (Duitsland).
Even droomden hij van een link een club in de Amerikaanse staat Washington, maar die vriendschapsband in leven te houden bleek niet realistisch!
De opeenvolgende voorzitters beklemtonen steeds het belang van het werven van nieuwe leden, om de continuïteit en de dynamiek van de club te verzekeren. De club is daar wonderlijk in geslaagd. Met 34 leden en een leeftijdsvork tussen 80+ en 30+.


Als zeer dynamische groep van actieve en geëngageerde vrouwen wil SI Kortrijk zich elk jaar opnieuw inzetten voor de ontwikkeling en de emancipatie vrouwen en meisjes. Hen een stem geven. De leden houden hun projecten graag dicht bij huis. Programma directeurs zijn spilfiguren in de club. Samen met het bestuur bepalen zij het jaarprogramma. Altijd binnen de visie van SI. We geloven in de kracht van werkgroepen. Kleine, actieve kernen binnen de club die activiteiten opstarten, projecten tot een goed einde brengen. Spaarzaam omgaan met de energie en de tijd van onze clubleden. Zo geraak je het verst!
 • Opgericht op:
  23/10/1982
 • Voorzitster:
  Kristel VRIJGHEM
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Willemien VIERSTRAETE
 • Contact

Belangrijke activiteit

De Slimste Sorop Van Kortrijk Quiz Op Vrijdag 21 april 2023.

Op vrijdag 21 april 2023 ging de tweede algemene kennisquiz van de Sorops Kortrijk door ten voordele van het Luisterpunt te Kortrijk van Tele-Onthaal. Met 44 ingeschreven tafels werd het opnieuw een groot succes!
Dankzij die 176 deelnemers en de talrijke sponsors ontving Leen Devlieghere van Tele-Onthaal West-Vlaanderen 5.000,00 euro. Top!

Onze Projecten

Orange your city

Heerlijks samenwerking met de Kortrijkse Zonta club. Samen kunnen zeggen “No to violence, standup for women.” Zolang het project loopt, willen we het ondersteunen.

Broodzakken voor orgaandonatie.

Kortrijk heeft de ambitie om de meeste orgaandonoren per stad in Vlaanderen te hebben.
Als een aantrekkelijk brood- of pistoletzak meer mensen daartoe kan aanzetten, waarom zouden wij er niet aan meewerken?