KNOKKE-OOSTKUST

West-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Als eerste vrouwelijke serviceclub van de streek werd SI Knokke-oostkust opgericht op 18 mei 1974.Op dit ogenblik telt de club 35 dynamische leden, die zich actief inzetten via projecten en acties om daadwerkelijk de leefomstandigheden van vrouwen en kinderen te verbeteren, zowel op lokaal, nationaal, alsook op internationaal vlak. Tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten, is de inbreng van elk van onze leden van groot belang. Lezingen met interessante sprekers, tijdens deze bijeenkomsten, worden door onze leden zeer gesmaakt.
Om onze sociale projecten financieel te steunen of te begeleiden worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het organiseren van een cultureel evenement, een musical. Ook onze jaarlijkse pralineverkoop is een activiteit die onze club de gelegenheid geeft om ons verder in te zetten voor bestaande projecten of om nieuwe projecten op te starten. De opbrengst van onze activiteiten wordt verdeeld over verschillende sociale projecten, die op een bepaald moment nood hebben aan onze inbreng. De club steunt ook verschillende aangelegenheden waar de leden daadwerkelijk een helpende hand moeten uitsteken in plaats van enkel een financiële bijdrage te geven. We denken hierbij vooral aan de leden die helpen bij de sociale kruidenier. Al deze activiteiten vereisen een persoonlijke inzet van onze leden.
 • Opgericht op:
  18/05/1974
 • Voorzitster:
  Fabienne MAES
  en Anita HARREWYN
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Els VANBESELAERE
 • Contact

Belangrijke activiteit

Onze jaarlijkse pralineverkoop

In het najaar organiseert onze club ieder jaar een pralineverkoop. Men kan via mail of via een invulformulier een bestelling plaatsen. De pralines kunnen afgehaald worden of kunnen door een clublid zelf, worden geleverd. Onze internationaal gekende chocolatier maakt telkens weer heerlijke artisanale creaties.

Onze Projecten

De Vuurtoren

De Vuurtoren biedt, als basisschool buitengewoon onderwijs, een aangepast traject aan voor kinderen van 6 tot 13 jaar met specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van lezen, schrijven, rekenen, motoriek, concentratie …Onze club steunt door financiële inbreng en stapte ook reeds mee in een kunstenproject, hetgeen uitmondde in een prachtige tentoonstelling. Een absolute meerwaarde voor de motivatie van deze leerlingen.

’t Schap en De Living

't Schap is de sociale kruidenier van het OCMW Knokke-Heist. Hier kunnen mensen met een beperkt inkomen terecht voor advies en kwalitatieve voedselpakketten. Living is een sociale ontmoetingsplaats van het OCMW. Leden van onze club zijn als vrijwilliger actief in het winkeltje en zorgen, via sponsors, voor de bevoorrading. Elk jaar organiseert de club een kerstfeest en een zomerhappening, waar vrouwen, alleenstaande moeders en kinderen centraal staan. Op die manier heeft onze club heel wat bekendheid verworven via vermeldingen in de lokale pers en wordt de club ondertussen ook gezien als daadwerkelijke partner van het Sociaal Huis in Knokke-Heist.