KEMPEN

Antwerpen

Welkom in onze club !

Een groep vrouwen uit de Kempen met hun hart en verstand op dezelfde lijn, of zoals zij het zelf verwoorden 'van dezelfde slag', hebben op 1 september 2020 het officiële charter van Soroptimist International ondertekend.

Een eerste succesvolle activiteit in juni 2019 was het begin van een groeiende groep leden met power en potentieel. Vandaag staat deze dynamische groep vrouwen klaar om de idealen van Soroptimist International ter harte te nemen tijdens een virtuele charterceremonie, volledig corona-proof, een primeur!
Deze nieuwe generatie Soroptimisten uit de Kempen zijn vrouwen die zich realiseren of zelf ervaren hebben dat niet iedereen in de wereld gelijke kansen en rechten heeft.

Soroptimisten hebben zich als doel gesteld om op te komen voor de rechten van vrouwen en meisjes. Dit door gebruik te maken van zowel hun professionele als persoonlijke vaardigheden. Door ondersteuning te bieden op verschillende vlakken wordt de positie van vrouwen en meisjes versterkt.

Uiteindelijk gaat het erover om de hele maatschappij sterker en veerkrachtiger te maken, door ook het beschikbare potentieel van vrouwen in te zien en hen een kans te geven. Dat is een grote winst en niet alleen in tijden van een gezondheidscrisis of economische recessie maar altijd en overal, ook hier in België, in eigen straat, dorp en stad!
 • Opgericht op:
  01/09/2020
 • Voorzitster:
  Jacobien KAMP
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Kathleen PEETERS
 • Email:
  kempen@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

KICK-OFF ORANGE THE WORLD 2023 SI CLUB KEMPEN ORGANISEERT EEN AVONDLEZING OVER INTRAFAMILIAAL GEWELD

Sinds de charter van onze club op 1 september 2020 steunen wij jaarlijks de wereldwijde campagne Orange The World samen met onze nationale en internationale 'zuster' clubs.

Tijdens de voorbije jaren hebben we in de Kempen verschillende acties ondernomen zoals het uitlichten van gebouwen, het uithangen van banners, het bezorgen van flyers en affiches in het algemeen welzijnswezen tijdens de 16 dagen van actie.

Dit jaar organiseren we een avondlezing op dinsdag 7 november 2023 als startsein van de campagne waarbij verschillende sprekers het thema intrafamiliaal geweld komen toelichten ieder vanuit zijn eigen ervaringsterrein.

Op 25 november starten we samen met alle clubs uit de Provincie Antwerpen een broodzakken-actie bij verschillende bakkers . Er zullen gratis broodzakken met de 'stop geweld bel 1712 ' boodschap verdeeld worden door onze SI Clubs Provincie Antwerpen.
Vanuit SI Club Kempen willen we bakker 'De Broodkruimel' uit Westerlo van harte bedanken voor zijn gulle steun aan deze campagne door 25000 broodzakken te sponsoren.

De RuimteVaart

PROJECT 'CARE FREE PERIOD' ZORGELOZE MENSTRUATIE

SANCTA MARIA INSTITUUT KASTERLEE HAALT MET S.O.S CARE FREE PERIOD BOX MENSTRUATIE UIT TABOESFEER

Plots ongesteld worden, een “ongelukske” voorhebben en geen maandverband bij de hand …of thuisblijven van school omdat er geen centen zijn om maandverband te kopen.

Alle KOGEKA-scholen in de Kempen kunnen intekenen op het project ‘S.O.S Care free period box’. Het project, ontwikkeld in het Sancta Maria Instituut (SMIK) van Kasterlee, biedt scholen de kans om in samenspel met leerlingen menstruatie bespreekbaar te maken en maandverband gratis ter beschikking te stellen via maandverbandautomaten.

Een maandverbandautomaat kan 30 stuks stockeren en wordt uit hout gemaakt door leerlingen uit de technische richtingen, met behulp van een handleiding die de ontwerpers van het SMIK ter beschikking stellen.
Voor het maandverband en het aanvullen van de automaat zorgt onze club.

Wie een steentje wil bijdragen kan een maandverbandpakket sponsoren. Kostprijs 50 euro.

PAKKET VAN 10 UNIEKE SOROP-WENSKAARTEN

Om onze projecten zoals het 'Care Free Period' project (scholen van maandverband voorzien voor meisjes en vrouwen 'in nood') en ons project 'Kind in Nood Kempen' financieel te steunen hebben wij een pakket van 10 wenskaarten samengesteld. Deze prachtige kaarten zijn ontworpen door een dame uit Westerlo, Griet van Studio Mira. De kaarten zijn voorzien op de achterzijde van ons mooi Soroptimist-logo. Met uw aankoop steunt u het aanbod van maandverband in scholen en de opvang van kinderen die in aanraking komen met intrafamiliaal geweld.