KEMPEN

Antwerpen

Welkom in onze club !

Een groep vrouwen uit de Kempen met hun hart en verstand op dezelfde lijn, of zoals zij het zelf verwoorden 'van dezelfde slag', hebben op 1 september 2020 het officiële charter van Soroptimist International ondertekend.

Een eerste succesvolle activiteit in juni 2019 was het begin van een groeiende groep leden met power en potentieel. Vandaag staat deze dynamische groep vrouwen klaar om de idealen van Soroptimist International ter harte te nemen tijdens een virtuele charterceremonie, volledig corona-proof, een primeur!
Deze nieuwe generatie Soroptimisten uit de Kempen zijn vrouwen die zich realiseren of zelf ervaren hebben dat niet iedereen in de wereld gelijke kansen en rechten heeft.

Soroptimisten hebben zich als doel gesteld om op te komen voor de rechten van vrouwen en meisjes. Dit door gebruik te maken van zowel hun professionele als persoonlijke vaardigheden. Door ondersteuning te bieden op verschillende vlakken wordt de positie van vrouwen en meisjes versterkt.

Uiteindelijk gaat het erover om de hele maatschappij sterker en veerkrachtiger te maken, door ook het beschikbare potentieel van vrouwen in te zien en hen een kans te geven. Dat is een grote winst en niet alleen in tijden van een gezondheidscrisis of economische recessie maar altijd en overal, ook hier in België, in eigen straat, dorp en stad!
 • Opgericht op:
  01/09/2020
 • Voorzitster:
  Jacobien KAMP
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Kathleen PEETERS
 • Contact

Belangrijke activiteit

KICK-OFF ORANGE THE WORLD 2023 SI CLUB KEMPEN ORGANISEERT EEN AVONDLEZING OVER INTRAFAMILIAAL GEWELD

Op 7/11 schonk een volle zaal aandacht aan intrafamiliaal geweld en de traumatische gevolgen ervan. Beklijvende getuigenissen van professioneel bemiddelaar, ervaringsdeskundige, welzijnsmedewerker en kinderpsycholoog deden ons de realiteit onder ogen zien. De focus van de avond lag op de ernstige littekens die ook kinderen hiervan levenslang meedragen. We mogen dus niet wegkijken van intrafamiliaal geweld en de slachtoffers die het maakt. Dankzij de aanwezigen, de sponsors en de sprekers kon Soroptimist International Club Kempen een cheque twv 2200€ overhandigen aan Vertrouwenscentrum Kind in Nood Kempen, om hun werking met kinderen uit gewelddadige gezinssituaties te ondersteunen. Dank aan de sponsors: Ebema; Delen Private Bank; Schoonmaak Kempen; Bank . Banque Van Breda; Accountantsbureel Manacc; Van Havermaet; notariskantoor Vertessen & Op't Eynde Dank aan de sprekers: Anne Groenen; Triene-Mie Le Compte; CAW groep; Peggy De Busser; Ilka Sweere; Sofie

Onze Projecten

PROJECT 'CARE FREE PERIOD' ZORGELOZE MENSTRUATIE

SANCTA MARIA INSTITUUT KASTERLEE HAALT MET S.O.S CARE FREE PERIOD BOX MENSTRUATIE UIT TABOESFEER

Plots ongesteld worden, een “ongelukske” voorhebben en geen maandverband bij de hand …of thuisblijven van school omdat er geen centen zijn om maandverband te kopen.

Alle KOGEKA-scholen in de Kempen kunnen intekenen op het project ‘S.O.S Care free period box’. Het project, ontwikkeld in het Sancta Maria Instituut (SMIK) van Kasterlee, biedt scholen de kans om in samenspel met leerlingen menstruatie bespreekbaar te maken en maandverband gratis ter beschikking te stellen via maandverbandautomaten.

Een maandverbandautomaat kan 30 stuks stockeren en wordt uit hout gemaakt door leerlingen uit de technische richtingen, met behulp van een handleiding die de ontwerpers van het SMIK ter beschikking stellen.
Voor het maandverband en het aanvullen van de automaat zorgt onze club.

Wie een steentje wil bijdragen kan een maandverbandpakket sponsoren. Kostprijs 50 euro.

PAKKET VAN 10 UNIEKE SOROP-WENSKAARTEN

Om onze projecten zoals het 'Care Free Period' project (scholen van maandverband voorzien voor meisjes en vrouwen 'in nood') en ons project 'Kind in Nood Kempen' financieel te steunen hebben wij een pakket van 10 wenskaarten samengesteld. Deze prachtige kaarten zijn ontworpen door een dame uit Westerlo, Griet van Studio Mira. De kaarten zijn voorzien op de achterzijde van ons mooi Soroptimist-logo. Met uw aankoop steunt u het aanbod van maandverband in scholen en de opvang van kinderen die in aanraking komen met intrafamiliaal geweld.