KEMPEN

Antwerpen

Welkom in onze club !

Een groep vrouwen uit de Kempen met hun hart en verstand op dezelfde lijn, of zoals zij het zelf verwoorden 'van dezelfde slag', hebben op 1 september 2020 het officiële charter van Soroptimist International ondertekend.

Een eerste succesvolle activiteit in juni 2019 was het begin van een groeiende groep leden met power en potentieel. Vandaag staat deze dynamische groep vrouwen klaar om de idealen van Soroptimist International ter harte te nemen tijdens een virtuele charterceremonie, volledig corona-proof, een primeur!
Deze nieuwe generatie Soroptimisten uit de Kempen zijn vrouwen die zich realiseren of zelf ervaren hebben dat niet iedereen in de wereld gelijke kansen en rechten heeft.

Soroptimisten hebben zich als doel gesteld om op te komen voor de rechten van vrouwen en meisjes. Dit door gebruik te maken van zowel hun professionele als persoonlijke vaardigheden. Door ondersteuning te bieden op verschillende vlakken wordt de positie van vrouwen en meisjes versterkt.

Uiteindelijk gaat het erover om de hele maatschappij sterker en veerkrachtiger te maken, door ook het beschikbare potentieel van vrouwen in te zien en hen een kans te geven. Dat is een grote winst en niet alleen in tijden van een gezondheidscrisis of economische recessie maar altijd en overal, ook hier in België, in eigen straat, dorp en stad!
 • Opgericht op:
  01/09/2020
 • Voorzitster:
  Christel VERELLEN
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Kathleen PEETERS
 • Email:
  kempen@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Wenskaarten voor een boodschap in stijl

We selecteerden met zorg 10 verschillende kaarten, elk met een ander opschrift, elk voor een andere gelegenheid.
De kaarten, van de hand van Kempisch grafisch ontwerpster Griet Carens van studio Mira, stralen puurheid, soberheid maar ook positivisme uit.
Met deze bijzondere kaarten maak je elke geadresseerde blij.

De kaarten met blanco binnenkant, zijn te koop in een pakket van 10.
Kostprijs: 30 euro (exclusief 5 euro verzendkosten)
Bestellen kan door mail aan kempen@soroptimist.be

Projecten in de kijker

Project Brazilië 2020-2021

LANDBOUWSCHOOL TERRA MAE IN MINAS GERAIS, BRAZILIË
begeleidt meisjes naar een beter leven en voorkomt dat ze ‘hun geluk’ zoeken in de grote steden. De school is al sinds maart 2020 gesloten owv COVID-19en de toegang tot internet is er beperkt, waardoor online scholing moeizaam verloopt.

Onze opbrengst gaat naar de aankoop van IT materiaal om te vermijden dat de meest kwetsbare kinderen een grote leerachterstand oplopen.

Clublid Annemie Vertessen is van nabij betrokken bij dit mooie project.