IEPER

West-Vlaanderen

Welkom in onze club !

De stad Ieper, het hart van de Westhoek, kent een rijke geschiedenis door de eeuwen heen. Getuigen zijn overal te vinden: de imposante Lakenhallen, de Kathedraal, vestingen van Vauban, de vele musea. Na de volledige verwoesting door WO1 is de stad uit haar as herrezen en werd volledig heropgebouwd zoals voorheen.

Club Soroptimist International Ieper werd opgericht in 1983 en telt momenteel 48 leden. We zijn een groep actieve vriendinnen die trachten de doelstellingen van Soroptimist te realiseren: de positie van vrouwen en meisjes te ondersteunen en versterken op sociaal-economisch vlak, qua gezondheid, onderwijs en opleiding, strijd tegen armoede, stop geweld tegen vrouwen, ... We vergaderen maandelijks waarbij we interessante sprekers uitnodigen, volgens de thema's die worden aangereikt door SIB, SIE en SI. Ook organiseren we fundraising activiteiten. De fondsen laten ons toe goede doelen te steunen. Dikwijls komen we op voor de rechten van de vrouw in allerlei evenementen, of doen we vrijwilligerswerk om zo ons steentje bij te dragen tot een betere status voor vrouw en kind in de regio. Zo verzamelen we 2e handskledij en speelgoed, werken mee aan de "kom op tegen kanker"-actie, helpen kinderen in opvang of scholen, geven gratis maaltijden of verzorgingsproducten aan de voedselbank of andere organisaties, schenken laptops aan scholen of internaten ... Ook steunen we internationale organisaties zoals bijvoorbeeld Moeders voor Vrede.

Wil je graag deel uitmaken van onze club ge-engageerde vrouwen, die graag hun steentje willen bijdragen om sociale doelen te steunen in een sfeer van vriendschap, engagement en solidariteit, kom gerust eens langs op één van onze vergaderingen. Welkom!
 • Opgericht op:
  01/10/1983
 • Voorzitster:
  Jo DE SUTTER
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Carmen DEBERGH
 • Email:
  ieper@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Orange The World

Sinds 2017 steunen we de wereldwijde actie “say no to violence” van de United Nations en sensibiliseren we tegen gendergeweld met flyers en uitleg op de Ieperse markt . Onze leden vallen op in onze oranje jasjes met logo, en de Rijselpoort baadt in oranje licht gedurende 16 dagen (vanaf 25 /11).

Projecten in de kijker

Orgaandonatie

Een clublid is LEIF-arts. Zij geeft jaarlijks een educatieve voordracht over orgaandonatie aan 100 jongeren van 17 jaar , dit is voor hen een moment van bewustwording rond dit thema. De school maakt hiervoor een hele namiddag vrij.

Steun aan de oncologie-afdeling van het Jan Ypermanziekenhuis.

Sinds 2011 schenkt onze club aan de sociale dienst van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper een groot bedrag om de kankerpatiënten te ondersteunen met verzorgingsproducten en sjaaltjes.

Eind 2019 verkochten we kalenders, en in april 2022 was er een prachtige kunstexpositie van WARRIORS AGAINST CANCER.