IEPER

West-Vlaanderen

Welkom in onze club !

De stad Ieper, het hart van de Westhoek, kent een rijke geschiedenis door de eeuwen heen. Getuigen zijn overal te vinden: de imposante Lakenhallen, de Kathedraal, vestingen van Vauban, de vele musea. Na de volledige verwoesting door WO1 is de stad uit haar as herrezen en werd volledig heropgebouwd zoals voorheen.

Club Soroptimist International Ieper werd opgericht in 1983. We zijn een groep actieve vriendinnen die trachten de doelstellingen van Soroptimist te realiseren: de positie van vrouwen en meisjes te ondersteunen en versterken op sociaal-economisch vlak, qua gezondheid, onderwijs en opleiding, strijd tegen armoede, stop geweld tegen vrouwen, ... We vergaderen maandelijks waarbij we interessante sprekers uitnodigen, volgens de thema's die worden aangereikt door SIB, SIE en SI. Ook organiseren we fundraising activiteiten. De fondsen laten ons toe goede doelen te steunen. Dikwijls komen we op voor de rechten van de vrouw in allerlei evenementen, of doen we vrijwilligerswerk om zo ons steentje bij te dragen tot een betere status voor vrouw en kind in de regio. Zo verzamelen we 2e handskledij en speelgoed, werken mee aan de "kom op tegen kanker"-actie, helpen kinderen in opvang of scholen, geven gratis maaltijden of verzorgingsproducten aan de voedselbank, Te Goare, Vereniging Ons Tehuis, De Wervel, De Ast, De Lovie, CAW, oncologie-afdeling van het Jan Ypermanziekenhuis, ... We schenken laptops of matrassen aan scholen of internaten. Ook steunen we internationale organisaties zoals bijvoorbeeld Moeders voor Vrede, Warriors against Cancer, ...

Wil je graag deel uitmaken van onze club ge-engageerde vrouwen, die graag hun steentje willen bijdragen om sociale doelen te steunen in een sfeer van vriendschap, engagement en solidariteit, kom gerust eens langs op één van onze vergaderingen. Welkom!
 • Opgericht op:
  01/10/1983
 • Voorzitster:
  Ineke CALLEBERT
  en Cientia CORNILLE
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Ann MASSELUS
 • Contact

Belangrijke activiteit

Orange The World

Sinds 2017 steunen we de wereldwijde actie “say no to violence” van de United Nations en sensibiliseren we gedurende 16 dagen tegen gendergeweld. We delen flyers uit tijdens de marktdagen tussen 25 november en 10 december en maken het noodnummer 1712 kenbaar. Onze leden vallen op in onze oranje jasjes met Soroptimisten logo, en de Rijselpoort baadt in oranje licht. Sinds de opstart in 2022 van het Zorgcentrum voor Seksueel Geweld in Roeselare werd steun verleend dmv aankoop van nieuwe lingerie. Vanaf 2023 worden ook aan de scholen informatie- en documentatiemateriaal bezorgd, zijn er infosessies voor de leerlingen, dit in samenwerking met ZSG en Soroptimist en Zonta.

Onze Projecten

STEM-event
(Science-Technology-Engineering-Mathematics)
"Mijn straffe toekomst"

Onze club organiseert 2-jaarlijks een groots STEM-event voor alle leerlingen van de middelbare scholen van Ieper en Poperinge om ook meisjes kennis te laten maken met de wetenschaps- en techniek richtingen, en later ook een job te vinden bij deze bedrijven.
Er zijn lezingen, een informatiebeurs door de deelnemende lokale technologiebedrijven, de hoge scholen en universiteiten hebben infostands. Er wordt ook een tombola georganiseerd waarbij verschillende klassen nog een bedrijvendag kunnen winnen in de deelnemende sponsorbedrijven. Ook de goodiebag is sterk in trek!

Steun aan de oncologie-afdeling van het Jan Ypermanziekenhuis.

Sinds 2011 schenkt onze club aan het oncologisch dagziekenhuis van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper een financiële bijdrage voor oa de aankoop van verzorgingsproducten en sjaaltjes; de inrichting van de wellnessruimte "Uitzicht", waar vrouwen kunnen genieten van een verwenmoment, kappersbeurt, hoofdmassage, manicure, ...
We organiseren hiervoor jaarlijks rond wereldvrouwendag op 8 maart een fundraising activiteit. Ons "High Tea" signature dish - event is een begrip geworden in de regio, meestal gecombineerd met een filmvoorstelling, of een muzikaal intermezzo, of een kunsttentoonstelling. Kaarten te bekomen bij de leden.