IEPER

West-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Onze kas wordt gespijsd met de opbrengst van voordrachten, reeds door o.a. Jan Leyers, Mia Doornaert maar ook door een filmvoorstelling of optreden (o.a. Thé Lau) .We doen ook een eindejaarsactie met verkoop van wijn, kalenders, agenda's en wenskaarten.

Onze leden steken de handen uit de mouwen op de jaarlijkse spaghetti-avond van VZW Matthys, we zamelen kledij en goederen in voor TE GOARE en sponsoren een uitstapje, we verkopen reeds 25 jaar azalea’s voor KOMOPTEGENKANKER. We steunen Vereniging Ons Tehuis met de schenking van een trampoline en de G-voetbal met aankoop van sportkledij en didactisch materiaal .De voedselbank mag rekenen op een lekkere kerstmaaltijd voor 200 personen.
 • Opgericht op:
  01/10/1983
 • Voorzitster:
  Jo DE SUTTER
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Carmen DEBERGH
 • Email:
  ieper@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Orange The World

Sinds 2017 steunen we de wereldwijde actie “say no to violence” van de United Nations en sensibiliseren we tegen gendergeweld met flyers en uitleg op de Ieperse markt . Onze leden vallen op in onze oranje jasjes met logo, en de Rijselpoort baadt in oranje licht gedurende 16 dagen (vanaf 25 /11).

Projecten in de kijker

Orgaandonatie

Een clublid is LEIF-arts. Zij geeft jaarlijks een educatieve voordracht over orgaandonatie aan 100 jongeren van 17 jaar , dit is voor hen een moment van bewustwording rond dit thema. De school maakt hiervoor een hele namiddag vrij.

Steun aan de oncologie-afdeling van het Jan Ypermanziekenhuis.

Reeds twee jaar schonk onze club een groot bedrag om de minder begoede kankerpatiënten te ondersteunen met verzorgingsproducten en sjaaltjes.

Eind 2019 verkopen we kalenders, en vanaf april 2020 is er een prachtige kunstexpositie van WARRIORSAGAINSTCANCER.