HASSELT

Limburg

TERUG naar alle Clubs @Toerisme Hasselt

Welkom in onze club !

Soroptimist club Hasselt werd opgericht in 1966. Onze club draagt kunst en cultuur hoog in het vaandel. Regelmatig worden er concerten georganiseerd in samenwerking met JAT (Jong Artistiek Talent).
Samen met alle Hasseltse serviceclubs zijn wij verenigd in de vzw Hasselts Servicefonds met als doel individuele personen of gezinnen met ernstige financiële problemen bij te staan.

Er is door de jaren heen een bijzondere band opgebouwd met SI Club Hesbaye met een jaarlijkse ontmoeting. Ook met de andere 6 Limburgse SI-clubs is er een fijne vriendschapsband. SI-Club Hasselt is meterclub van SI-Club Genk en van de jongste SI-Club “Bellefleurs” in de mijnstreek Midden-Limburg.
Elk jaar voor de feestdagen verzorgt onze club een grote champagne actie waarvan de opbrengst telkens aan de sociale doelen wordt besteed.
 • Opgericht op:
  02/04/1966
 • Voorzitster:
  Kristiane INDEKEU
  en Dominique DEGREEF
 • Maandelijkse vergadering:
  Vierde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Marleen DONCKERS
 • Contact

Belangrijke activiteit

Hommage concert door Floris and the Flames

Op 22 april 2023 organiseerde JAT, Jong Aankomend Talent, een hommage aan Liliane Beliën die veel jonge artiesten naar hun eerste podium begeleid heeft. Floris and the Flames brachten een prachtig concert, 15 jaar nadat Floris dankzij Liliane voor het eerst solo debuteerde in het Stadhuis van Hasselt.

Onze Projecten

YAR Vlaanderen

YAR Vlaanderen richt zijn aanbod op jongeren tussen 15 en 21 jaar met een complexe problematiek op verschillende levensdomeinen. Zij bieden deze jongeren een kans om hun leven terug op de sporen te krijgen.

Kattendans vzw

Sinds 2005 steunt de Kattendans vzw verschillende projecten in Nalou, een afgelegen Dogondorp in Mali.
Volgende projecten worden bekostigd:
- uitbouw van een schooltje
- uitbouw medische hulppost
- projecten om inkomen te verkrijgen ter plekke