HAMONT-ACHEL NOORD-LIMBURG

Limburg

Welkom in onze club !

Onze Club is gecharterd op 13 oktober 2001. Het idee om een Soroptimisten Club te stichten in Noord-Limburg is ontstaan bij onze meterclub Sint-Truiden. Vanuit een kleine groep sociaal geëngageerde vrouwen die 5 jaar hard gewerkt hebben alvorens te charteren is dan uiteindelijk onze Club gegroeid tot wat ze vandaag is. Wij zijn professioneel actieve vrouwen met heel uiteenlopende beroepen en achtergronden, die samen voor hetzelfde doel ijveren. We komen maandelijks samen, bespreken actuele onderwerpen en nodigen sprekers uit die hun goede doelen komen presenteren. Daarnaast zorgen we ook op tijd voor ontspanning en plezier waardoor we een team zijn waarbij vriendschap en verbondenheid belangrijk is.

We zijn een club van 23 enthousiaste dames die met plezier hun handen uit de mouwen steken om goede doelen te ondersteunen. Wij organiseren jaarlijks een aantal fundraising events zoals: onze Noche Valentino, een dansavond met live muziek, een wandeling, een open-deur-vergadering met een gastspreker, …… en met de opbrengsten van deze activiteiten ondersteunen we verschillende projecten met een financiële gift. Anderzijds vinden we het ook zeer belangrijk om projecten te ondersteunen door zelf ter plaatse onze handen uit de mouwen te gaan steken. Zo zijn we verschillende jaren een dag gaan meehelpen bij Moeders voor Moeders in Antwerpen, maken we jaarlijks een uitstap met de bewoners van Woonzorgcentrum De Bekelaar in Lommel, hebben we meegeholpen bij de Street-Pop-Up Store van de vzw. Homestars.
 • Opgericht op:
  13/10/2001
 • Voorzitster:
  Sabine WECKX
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Kathleen VAN DER HEYDEN
 • Contact

Belangrijke activiteit

Noche Valentino

Date: Zaterdag na 14 februari
Locatie: Michielshof
Praktische info: Michielsplein, Hamont-Achel

Onze jaarlijkse Noche Valentino (zaterdag na 14 februari), een avond met diner, muziek en dans. We nodigen familie, vrienden, collega’s uit om samen gezellig te tafelen en de benen te strekken. De opbrengsten gaan naar een goed doel. Dit is tevens een mooie vorm van teambuilding, ’s morgens verzorgen we de gezellige aankleding van de zaal en ’s nachts eindigen we met het samen opruimen.

Onze Projecten

Het Buddy-Project

Het Buddy-project op Campus Mercurius (Lommel) en in het Gemeenschapsonderwijs (Overpelt en Leopoldsburg). Leerlingen 3de graad secundair onderwijs begeleiden 1ste en 2de graad lager onderwijs met lezen en rekenen. Het doel is om (kansarme) kinderen hun slaagkansen te bevorderen.

vzw JoLi

De vzw JoLi helpt, vanuit een kleinschalige aanpak, thuisloze jongeren (16-25 jaar) een veilige thuis te bieden. Vrijwilligers en professionals helpen deze jongeren bij het (her)ontdekken van hun identiteit, bekwaamheid en zelfstandigheid. Met als doel re-integratie in de maatschappij. Liefde, tijd en aandacht zijn hier belangrijke kernwoorden.