GENK

Limburg

Welkom in onze club !

Onze club SI Genk maakt deel uit van Soroptimist International, de grootste niet-gouvernementele organisatie voor professionele vrouwen. Soroptimist telt 95.000 leden verspreid over 126 landen en 3.000 clubs, waarvan 55 gevestigd in België. Onze club Genk werd opgericht in 1988 en telt 34 opmerkelijke leden.
Soroptimist is een organisatie van vrouwen die zich inzetten voor vrouwen en kinderen.
Onze belangrijkste doelstelling? Vrouwen en meisjes de kans geven hun potentieel te ontwikkelen. Ons doel is een beter leven voor iedere vrouw, met aandacht voor opvoeding en scholing. Dit realiseren we door als een sterk team onze schouders onder mooie projecten te zetten.

Soroptimist International ontleent haar naam aan de uitdrukking "Sorores ad Optimum", hetgeen betekent "Zusters voor het Beste". Soroptimist zijn betekent dat elk van ons ten dienste staat van de anderen via haar beroep, ervaringen en persoonlijke inzet voor elk project van SI Genk.

SI Genk zet zich in voor een aantal zeer opmerkelijke initiatieven. Dankzij de geëngageerde inzet van onze enthousiaste dames slagen wij er in om mooie bedragen te overhandigen aan de projecten die we steunen. Het maakt ons bijzonder trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan lokale organisaties zoals o.a.: Kind en Taal, Sint-Vincentius, Het huis van de Vos Hasselt, …
 • Opgericht op:
  19/03/1988
 • Voorzitster:
  Martina DEBAENST
  en Chris VAN HOORDE
 • Maandelijkse vergadering:
  Vierde dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Irène EERDEKENS
 • Contact

Belangrijke activiteit

Lezing met Nadja Derewianka

Op dinsdag 26 april geeft Nadja Derewianka, dochter van de priester van de Oekraïens orthodoxe kerk in Genk, op onze Statutaire vergadering op 26 april meer duiding over de situatie in Oekraïne.

Onze Projecten

Kind en Taal vzw

Kind en Taal vzw heeft als doel het verbeteren van onderwijskansen bij kinderen.
Het aanbod focust zich op ouder-kind interactie, het bevorderen van de taal-en denkontwikkeling en opvoedingsondersteuning.

Huis van de Vos

Het Huis van de Vos van Habbekrats Hasselt verwelkomt kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. Het is een ontmoetingsplaats voor jongeren die zich in moeilijke situaties bevinden. Hier kunnen ze tot rust komen in een ontspannen sfeer.