FAGNES

Luik

Welkom in onze club !

ONZE MISSIE
Soroptimisten veranderen het leven en de omstandigheden van vrouwen en meisjes door middel van onderwijs, empowerment en kansen.

ONZE PRINCIPES
De principes van het Soroptimisme moeten worden nagestreefd:
- Bevordering van de status van vrouwen - Hoge ethische normen - Mensenrechten voor iedereen - Gelijkheid, ontwikkeling en vrede en - Bevordering van internationaal begrip, goodwill en vrede.
Wij zijn een club met een dertigtal leden, in Malmedy in het oosten van België. Onze leden komen uit de Frans- en Duitstalige Gemeenschap van België. We promoten lokale en internationale projecten. Onze activiteiten richten zich op onderwijs voor meisjes, ondersteuning van moeders met problemen, schoolontwikkeling en ondersteuning van gezondheidsdiensten in achtergestelde gebieden, met name in Afrika, evenals de verspreiding van kennis over gendergelijkheid en de strijd tegen alle vormen van geweld, voornamelijk tegen vrouwen.
Wij nodigen alle energieke en ambitieuze vrouwen in onze regio uit om naar onze club te komen. Vrouwen die het verschil willen maken in de wereld om ons heen, door hun vrije tijd te besteden aan gemeenschappelijke activiteiten en projecten. De club is ook een geweldige kans om vrienden te maken en je welzijn positief te beïnvloeden. Wij werken graag samen en creëren graag toegevoegde waarde voor de wereld op lokaal, nationaal of internationaal niveau.
 • Opgericht op:
  05/10/1985
 • Voorzitster:
  Christel DUPONT
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Erika ARENS
 • Contact

Belangrijke activiteit

True Celebration - Pannenkoeken

Datum: 21 juli
Plaats: Malmedy
Praktische informatie: in de straten van Malmedy, tijdens het evenement "Vraie Fête".

Het is een van onze fondsenwervingsactiviteiten. Wij bereiden onze eigen pannenkoeken en bieden ze aan alle bezoekers van het "Echt Feest" evenement dat plaatsvindt in Malmedy op de Belgische nationale feestdag op 21 juli. De fondsen die tijdens dit evenement worden verworven, worden toegewezen aan onze projecten.

Onze Projecten

VZW Options in Malmedy, België

Options vzw is al jaren actief op sociaal-cultureel vlak en bestrijkt Malmedy en haar regio (Waimes, Stavelot, Trois-Ponts) via verschillende acties.
Onze Club ondersteunt acties ten behoeve van onderwijs en sociale cohesie dankzij de fondsen die we tijdens onze vrijwilligersactiviteiten inzamelen.
Meer informatie (in het Frans): RTBF, Facebook, RTBF, Facebook

VZW Ekhoes in Burkina Faso

De Ekhoes-organisatie, medegefinancierd door Thoams Wansart uit Waimes, België, wil een ontwikkelingsproject op gebied van onderwijs financieren in Burkina Faso.
Onze Club biedt financiële steun voor de opleiding van meisjes in één van Burkina Faso's scholen.
Meer informatie (in het Frans): Facebook