EUPEN

Luik

Welkom in onze club !

Eupen is een kleine stad in het Duitstalige gebied van België die haar welvaart te danken heeft aan de textielindustrie. De stad Eupen en omgeving telt ongeveer 20.000 inwoners. De officiële taal die gebruikt wordt in de administratie, op school en in de rechtbank is Duits. De oostelijke kantons staan bekend voor hun wandelmogelijkheden in een prachtig landschap, de voorliefde voor het welzijn van de mens, de gastronomie die gekenmerkt wordt door regionale producten, de tradities die typisch zijn door de ligging aan de landsgrenzen en zodoende voor de verschillende culturen en de gezelligheid.

De Soroptimist-Club van Eupen is sinds 23 maart 2002 gecharterd. Onze club is de 53ste Soroptimist Club van België geworden. Het brengt momenteel 39 professioneel geëngageerde vrouwen samen die zich voor de gemeenschap willen inzetten. We doen allemaal ons best om het leven van vrouwen en meisjes in onze directe omgeving, maar ook in andere delen van de wereld, te verbeteren.
Onze club kenmerkt zich ook door zijn jeugdigheid en dynamiek. Meertaligheid is zeker ook een van de troeven van onze club, door de open geest en de gastvrijheid van haar leden. Recentelijk heeft deze taalvaardigheid ons in staat gesteld om een vriendschap te sluiten met de club in Neuss, Duitsland.
 • Opgericht op:
  23/03/2002
 • Voorzitster:
  Beate STRUBE
 • Maandelijkse vergadering:
  Vierde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Myriam MARX
 • Contact

Belangrijke activiteit

Zuurkool !

Sinds 2011 organiseert Club Eupen een jaarlijkse zuurkoolmaaltijd, die een groot succes was. Voor ons is deze maaltijd traditioneel een gelegenheid om de nodige fondsen te werven voor de sociale projecten die ons nauw aan het hart liggen. Daarom proberen we er altijd voor te zorgen dat onze gasten tot in de puntjes verzorgd worden.
Het heerlijke eten van onze cateraar, de warme gastvrijheid van onze clubleden en het entertainment zijn altijd een garantie geweest voor de populariteit van dit evenement. We zijn erg dankbaar en trots dat het succes van het Sauerkraut Dinner ons in staat heeft gesteld om veel projecten te financieren en we hopen deze traditie nog lang voort te zetten.

Onze Projecten

Ladies Run

De volgende doelstellingen worden nagestreefd:

- fondsenwerving voor diverse borstkankercampagnes, met name voor het Dr. Emil Brüls Fonds
- het grote publiek en de politieke autoriteiten bewust te maken van dit probleem
- het aanmoedigen van fysieke activiteit om kanker te voorkomen
- duurzame bevordering van de integratie van vrouwen in de sport

Retten macht Schule

Sinds enkele jaren zet deze vereniging zich in voor de invoering van eerste hulp voor volwassenen en kinderen. Om ervoor te zorgen dat ze niet machteloos staan ten aanzien van ernstige of zelfs dodelijke situaties, wordt hen getoond hoe ze moeten handelen. Gezondheid is een kwestie die ons allemaal aangaat en indien niemand wegkijkt maar wel durft te helpen, kunnen veel levens worden gered.