DEUX SOURCES (GEMBLOUX-EGHEZEE)

Namen

Welkom in onze club !

Doorheen de rijke landbouwgronden van Gembloux-Eghezée, in de schaduw van de oude abdij gesticht door Saint Guibert (nu de agronomische faculteit van de Ulg), stromen de Orneau en de Mehaigne, die samenvloeien om in de Maas uit te monden. Wat een prachtig symbool voor onze club "Les 2 Sources" waar, verenigd door een mooie vriendschap en gemeenschappelijke waarden, 25 vrouwen met verschillende professionele achtergronden hun ervaringen delen als actieve vrouwen, moeders, echtgenotes, grootmoeders... en zich verenigen in concrete projecten om de rechten van vrouwen en meisjes van hier en elders te verdedigen.
Net als de kolibrie van Pierre Rhabi organiseren ze conferenties, debatten, joggings, diners, concerten, shows.... om geld in te zamelen en verenigingen te ondersteunen.

De leden van onze club "Les 2 Sources" zijn opmerkelijk efficiënt.
Dankzij onze solidariteit en enthousiasme beginnen we aan zotte projecten, maar die ons een onvergetelijke herinnering en een onvergetelijke band opleveren.
Het Herfstdiner, georganiseerd door de leden, verwelkomt meer dan 100 mensen per jaar.
In februari 2019 hadden we het genoegen om een show van B. Coppens te presenteren, in september organiseerden we onze eerste 6 en 13km Jogging met deelname van meer dan 250 lopers.
De opbrengsten stellen ons in staat om verschillende verenigingen te helpen: het restaurant du cœur de Gembloux, de Arche d'Alliance, het Fond Salamon en projecten in Benin en Niger.
 • Opgericht op:
  08/11/1997
 • Voorzitster:
  Nathalie VAN DEN SPIEGEL
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Martine FRANCOIS
 • Contact

Belangrijke activiteit

HERFSDINER

De gemeenten Eghezee en Gembloux houden zich aan de strijd tegen geweld tegen vrouwen.Daar hebben we informatie opgeslagen waarmee slachtoffers hulp kunnen vinden.

Onze Projecten

Le Verso du Miroir

Le Verso du Miroir, een door een lid in Benin opgerichte non-profit organisatie, zoekt de autonomie van meisjes door hun recht op onderwijs te verdedigen. De 2 Bronnen ondersteunen financieel de bouw van klassen met niet alleen lokale actoren maar ook de deelname van jonge Belgen

cheese and wine 16/04/2024

L'Arche d'Alliance, een vzw in Namen die deel uitmaakt van de "3 Portes", verwelkomt jonge moeders en vrouwen (vaak met kinderen) in moeilijkheden als gevolg van huiselijk geweld in grote sociale en economische onzekerheid. De vereniging begeleidt deze gewonde vrouwen in hun zoektocht naar huisvesting en opleiding