CHARLEROI-SOLEILMONT

Henegouwen

Welkom in onze club !

In de club Charleroi Soleilmont, opgericht in 1989, tellen we zevendertig vrouwen van verschillende leeftijden en met verschillende beroepen. Zoals het SI van ons verwacht, willen we "Een universele stem voor vrouwen en meisjes in de wereld" zijn. Daarom hebben we dagelijks aandacht voor de zorgen en behoeften van vrouwen en meisjes die moeilijkheden en geweld ondervinden, hier of in de hele wereld.
Wij ondersteunen hen door middel van concrete acties gedurende het hele jaar om hun welzijn en een beter milieu te waarborgen. (Deelname aan Télévie, Relais pour la Vie, Think Pink, mobilisatie voor de Oranje Campagne en het Witte Lint, steun aan organisaties zonder winstoogmerk zoals La Maison Plurielle, Matadi Montignies le Tilleul sociale hulp, Saint Joseph House voor kinderen geplaatst door de rechter, de kinderen van Fedasil Florennes...).
We komen elke eerste donderdag van de maand samen om tijdens een etentje onze
actiestrategieën te bepalen, taken te verdelen en soms een spreker uit te nodigen.
Er wordt ook een maandelijkse commissievergadering georganiseerd bij één van leden om acties voor te stellen en na te denken over hoe wij ons ten dienste van vrouwen in moeilijkheden kunnen stellen.
Het is samen dat we moeten handelen omdat we niet gemaakt zijn voor onverschilligheid.
 • Opgericht op:
  18/03/1989
 • Voorzitster:
  Clara ALIBONI
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Coraly ALIBONI
 • Contact

Belangrijke activiteit

Golfwedstrijd in Mazy

Dit is hetz estiende opeenvolgende jaar dat onze club een wedstrijd organiseert op de golfbaan van Falnuée in Mazy. Telkens wordt de gemaakte winst gedoneerd aan een vzw die de club heel vaak uit de regio Charleroi kiest. Elke sorop maakt reclame voor het event. Zo brengen we op initiatief van een van onze leden, zelf een golfster, gemiddeld 90 golfers bij elkaar voor de competitie. Natuurlijk bepalen de weersomstandigheden het succes. De leden van de Falnuée Golf Club en de niet-leden schrijven zich in en schuiven aan op de baan.
Op hole nummer 9, brengen vers fruit en zelfgemaakte taarten verfrissing . Aan het einde van de dag worden er prijzen uitgereikt aan de beste spelers. Daarna volgt de uitreiking van de gekozen VZW en een barbecue waarbij de golfers en supporters worden verzameld.

Onze Projecten

Maaltijd ten voordele van Télévie

Op de derde zaterdag van november organiseert de club Charleroi Soleilmont een kaasdiner in Montignies sur Sambre, dat 150 gasten samenbrengt om geld in te zamelen voor Télévie. We dragen zo bij aan een van de belangrijkste doelstellingen van Soroptimist International: het voorkomen van gezondheidsproblemen bij vrouwen en kinderen.
Net als vele andere SIB-clubs zetten wij ons in om fondsen te werven om wetenschappelijk onderzoek te helpen in de strijd tegen kanker en leukemie bij kinderen en volwassenen. Elk lid draagt bij aan het succes van de avond: het maken van salades en desserts, het verzamelen van prijzen voor de tombola en natuurlijk het uitnodigen van vrienden en familie.