CHARLEROI

Henegouwen

Welkom in onze club !

Charleroi, ook wel eens het "Zwarte Land" genoemd vanuit de periode dat de metaalsector haar gloriedagen beleefde. Sinds die tijd is onze stad volledig veranderd. Er is een serieuze facelift gebeurd en onze wijken zijn verjongd.
Land van de strips, haar personages eren onze rotondes.... , we ontdekken er Lucky Luke, Billie en Bollie etc... .
De club van Charleroi, opgericht in 1956, is nog altijd in opmars. We mogen steeds nieuwe leden verwelkomen en we zijn trots om een stichtend lid en de jongste sorop van België in ons midden te hebben. De club Charleroi Soleilmont is in 1989 dankzij de onze inspanningen en ontwikkelingen kunnen opgericht worden.

Carolos zijn niet bang om de handen uit de mouwen te steken . Wij zijn dynamisch en organiseren "huisgemaakte" diners waarbij onze desserts de beste banketbakkers waardig zijn, om nog maar te zwijgen van onze 'cougnous ' tijdens de kerstperiode, die de smaakpapillen van de fijnproevers prikkelt.
Andere activiteiten worden het hele jaar door georganiseerd om fondsen te werven en onze ideologie te promoten: exposities, Télévie, inzameling van gebruikte batterijen, kurken en kleding dragen bij om onze kas te spijzen.
Elke eerste maandag van de maand komen we samen tijdens de statutaire vergadering om onze acties te bespreken.
 • Opgericht op:
  17/06/1956
 • Voorzitster:
  Anna BALDASSARRE
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste maandag van de maand
 • Contactpersoon:
  Catherine SERVOTTE
 • Contact

Belangrijke activiteit

De "Télévie" en de actie " SAY No to violence against women"

Vele Soroptimisten, onder andere deze van de club van Charleroi, stimuleren al jaren verschillende clubs om zich in te zetten voor Télévie. We verkopen 'goodies' aan de warenhuizen, motiveren de regionale winkeliers, organiseren diverse activiteiten en nemen het callcenter gedeeltelijk over in het weekend van de actie!

Onze Projecten

26

26 is een opvangcentrum voor vrouwen en hun kinderen in moeilijke sociale leefomstandigheden. Zo organiseerden we een uitstapje naar de Antwerpse Zoo en willen we hen in 2020 de kuststreek laten ontdekken

Take away

Om geld in te zamelen, hebben we meer dan 400 'cougnous' 'gekneed en gemaakt.
Een prachtig avontuur en een heerlijke creatie die we in december 2020 opnieuw zullen lanceren.