BINCHE

Henegouwen

Welkom in onze club !

De club bevindt zich, zoals de naam al aangeeft, in de stad Binche. Binche is wereldberoemd om haar carnaval en haar beroemde Gilles de Binche. Het carnaval vindt plaats op 3 opeenvolgende dagen en de apotheose is steeds op Vastenavond met de vrijlating van de Gilles. Het Carnaval van Binche is erkend door de Unesco. Tevens is de stad is ook beroemd vanwege haar kant. Een Internationaal Masker- en Carnavalsmuseum met de stadswallen rondom de stad zijn een toeristische trekpleister. Binche is nauw verbonden met keizer Karel V en zijn zuster Maria van Hongarije, die er zijn woonplaats had en die in 1549 de Triomfen organiseerde ter ere van zijn broer en Filips II.

De club is zeer dynamisch en heeft net haar 45ste verjaardag heeft gevierd. Ze werd opgericht door mevrouw Jeannine Deschamps, leraar aan het Koninklijk Atheneum ven telde vooral leraren van deze instelling en vertegenwoordigers van de Gemeenschap van Binche. De club integreerde snel en door deel te nemen aan de "septemberfeesten" en kon ze een grote visibiliteit genereren. Door onze deelname aan de septemberfeesten met de Leeuw, de actie "Oranje de wereld" (uitdelen van mandarijnen en oranje linten), het uitreiken van prijzen aan de studenten van de retorica en de Academie voor Schone Kunsten, de hulp aan een speciale school voor de geschenken van Sint Nicolaas en nog zoveel meer, maakt dat we een club zijn die gekend is en gerespecteerd wordt in de stad.
 • Opgericht op:
  16/11/1974
 • Voorzitster:
  Caroline MICHEL
 • Maandelijkse vergadering:
  Tweede donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Patricia NIMAL
 • Contact

Belangrijke activiteit

De septemberfeesten

Deelname aan de 'Septemberfeesten', is al meer dan 30 jaar onze belangrijkste activiteit. In het begin bestond het uit "eendjes vissen", daarna ging het gepaard met de verkoop van Luikse wafels en pasta om sinds 10 jaar als voornaamste de verkoop van Luikse wafels en hotdogs te worden. Deze is één van de manieren van fondsenwerving die door de club wordt georganiseerd.

Onze Projecten

Projecten die aan ons hart liggen

"Orange the world". Op de zaterdag die het dichtst bij 25 november ligt, staan we op de markt van Binche om mandarijnen en oranje linten uit te delen, gepaard met een woordje uitleg.

XXX