BELLEFLEURS WEST-LIMBURG

Limburg

Welkom in onze club !

16 september 2020 werd een enthousiaste groep vrouwen eindelijk de 56ste club van ons land : club Bellefleurs West-Limburg.
Onder leiding van onze meters Liliane en Marijke ( club Hasselt ) groeiden we uit tot een club van 22 leden. Samen realiseerden we reeds enkele mooie activiteiten om de door ons gekozen projecten financieel te steunen.
Onze leden zijn actieve vrouwen met een ware hands-on mentaliteit. We houden van een open communicatie en van vernieuwing.
De belangrijkste doelstelling is vrouwen en kinderen, wereldwijd en in onze buurt, kansen te geven om hun capaciteiten te ontplooien, hun ambitie waar te maken. Zo willen we meehelpen aan de 3 A's van soroptimist : Action, Awareness en Advocacy.
De naam van onze club kozen we niet zomaar. De Belfleur een alom aanwezige in onze mijnstreek werd de Bellefleurs. Met ons logo verduidelijken we de naam van onze club, een krachtig symbool voor een krachtige groep vrouwen.

Belangrijke activiteit

After Work World Party

Onze projecten

Schooltje in Fouta

Bobo Diallo en Miek Theunis helpen een schooltje in Fouta, een bergdorp in Guinee, aan het nodige materiaal zodat de kinderen daar ook van goed onderwijs kunnen genieten.

Helpende hand van Ann

Ann Maris is de bezieler achter dit project;

Ann heeft als doel mensen in nood in de omgeving van Beringen en Heusden-Zolder te helpen in hun moeilijke omstandigheden.

Ze probeert via allerlei wegen spullen bij elkaar te krijgen die deze mensen broodnodig hebben.