ARLON

Luxemburg

Welkom in onze club !

Onze club is opgericht in 1950, onder meterschap van de club ‘Antwerpen’. Het is de eerste Club van de Soroptimisten in de provincie Luxemburg die als voornaamste doel heeft om verschillende activiteiten te organiseren die gericht zijn op de verbetering van de status van vrouwen en meisjes. Ook vandaag nog blijft de club groeien, zowel naar aantal leden die uit verschillende culturele en professionele achtergronden komen, alsook op het niveau van lokale en internationale acties (Rwanda, Marokko, Zuid-Afrika...). We houden eraan onze ervaringen onderling uit te wisselen want ‘Samen staan we Sterk’!
Onze club zet zich ten voordele van diverse projecten in zoals bv. ondersteuning van de Arlon Breast Clinic, het sturen van apparatuur ten behoeve van de oprichting van een kraamkliniek in Togo of door middel van geldelijke stortingen aan een vzw die kinderen begeleidt die lijden aan overgewicht.
We zetten ons in voor de bescherming van het milieu door het organiseren van conferenties en bewustmakingsactiviteiten, het bevorderen van onderwijs voor meisjes, hulp aan mensen in nood door kleding en huisraad te voorzien. Daarnaast organiseert de club ook vele activiteiten om fondsen te werven, zoals verkoop van mimosa, filmvertoningen en een kerstmarkt.
 • Opgericht op:
  15/09/1950
 • Voorzitster:
  Carine JACQUEMIN
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Myriam LANGOHR
 • Contact

Belangrijke activiteit

Allure libre des Boucles du Pont d’Oye

Datum: eerste vrijdag van augustus
Waar: Habay-la-Neuve, scoutslokaal

Doel is om sportievelingen samen te brengen en naast het sportieve met een glas en een hapje de projecten van de club te steunen.

Onze Projecten

Clinique du sein d’Arlon

Doel: Pijn verlichten en comfort bieden aan patiënten! We maken hartvormige kussens en verdelen verzorgings- en make-upproducten die zijn aangepast aan de behandeling van kanker.

Projet Jabiro

Sinds 2010, is dit een humanitair project in samenwerking met het ‘Notre-Dame du Bonlieu College’ in Virton waardoor we een school, een sportveld, de aansluiting op drinkwater en de jaarlijkse sponsoring van 20 kinderen kunnen waarborgen.