ANTWERPEN DE ZES ROZEN

Antwerpen

Welkom in onze club !

Een club boordevol energie, verbonden door jarenlange vriendschap, waar leden zich thuis voelen.
Een club die de objectieven van Soroptimist nastreeft en het welzijn van de vrouw centraal stelt
Een club die haar activiteiten, lezingen, panelgesprekken, evenementen zoveel mogelijk koppelt aan de projecten en objectieven van de club en de organisatie
Een club die zich niet enkel financieel engageert maar op zoek gaat naar een concrete invulling van een project, waar leden zich actief inzetten voor de gesteunde organisaties
 • Opgericht op:
  17/05/1976
 • Voorzitster:
  Lieve BELET
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Thérèse CLERCKX
 • Contact

Belangrijke activiteit

Winterhappening

Elk jaar organiseren we in januari een Winterhappening. Deze activiteit, meestal met de vrouw als centraal thema, brengt Soroptimisten, familie en vrienden samen voor een rondleiding met gids in één van de talrijke musea van de stad met aansluitend een gezellig samenzijn.
De opbrengst gaat naar één van de lopende projecten.

Onze Projecten

Light for the world

“LICHT VOOR DE WERELD“ is een erkende Belgische ngo die in Afrika de blindheid bestrijdt, de levenskwaliteit verbetert van personen met een visuele handicap en opkomt voor hun rechten.
De duurzaamheid van het project is gebaseerd op het principe van de Social Franchising van oogzorg, wat inhoudt dat de operationele werking van de oogziekenhuizen volgens een vastgelegd model verloopt.
Wij financieren de operatie van cataract bij kinderen met een visuele handicap

ZENITH VZW

Zenith biedt elke week morele en materiële hulpverlening ( voedselpakketten en kleding) aan kansarme gezinnen en vluchtelingen uit de regio Antwerpen Noord. De VZW wordt draaiende gehouden dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de financiële steun van officiële instanties en verschillende gulle sponsors.