ANTWERPEN ANTHOS

Antwerpen

Welkom in onze club !

Onze club werd in 1987 opgestart als derde club in het Antwerpse door 18 gedreven en dynamische vrouwen. Naast de energie die elk van hen in hun professionele loopbaan aan de dag legde, waren ze gebeten door het Soroptimisme. Ze wilden het beste voor andere vrouwen en zich inzetten voor projecten die vrouwen, dichtbij of veraf, meer slagkracht of empowerment geven. Daarnaast putten ze ook veel energie uit hun maandelijkse bijeenkomsten, waarbij ze, elk vanuit hun eigen beroepsoptiek of ervaring, van gedachten konden wisselen en interessante contacten leggen.

Ook de nieuwe generatie Anthosjes ziet de club als een ontmoetingsplaats voor straffe madammen, die naast hun professionele bezigheden, maandelijks samenkomen rond een interessant thema. In teamverband een mooie activiteit organiseren en met de opbrengst een project steunen dat werkelijk het verschil maakt voor anderen blijft de drijfveer. Woon je in het Antwerpse en wil je ook graag eens proeven van de Anthos-sfeer? Laat het ons dan zeker weten!
 • Opgericht op:
  23/05/1987
 • Voorzitster:
  Marie-Berthe LENDERS
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Ann ROBAEYS
 • Contact

Belangrijke activiteit

Golf van Solidariteit

Maandag 30 september 2024 organiseren wij voor de 14de keer op Rinkven een charity golftornooi. Golfers kunnen vanaf ’s ochtends starten met een parcours van 18 of 9 holes. Ook wie nog nooit gegolfd heeft, is welkom voor een pittige golfinitiatie. Er is ook een ludieke petanquewedstrijd. Nadien wordt iedereen uitgenodigd in onze bruisende cavabar, met aansluitend een gezellig diner voor het goede doel.

Onze Projecten

TARMAK - ELL CIRCO D'ELL FUEGO

VZW die via circustrajecten kinderen en jongeren die in aanraking komen met intrafamiliaal geweld wil versterken; bedoeling is dat zij samen positieve ervaringen opdoen, cultuur beleven en plezier maken - Meer info op www.ecdf.be

MEDORA BELGIUM

VZW waarin tandartsen, mondhygiënisten, artsen en vrijwilligers zich met hart en ziel inzetten voor een betere toekomst voor Nepalese schoolkinderen in afgelegen (berg)dorpen - Meer info op www.medora.be