ANTWERPEN ANTHOS

Antwerpen

Welkom in onze club !

Onze club werd in 1987 opgestart als derde club in het Antwerpse door 18 gedreven en dynamische vrouwen. Naast de energie die elk van hen in hun professionele loopbaan aan de dag legde, waren ze gebeten door het Soroptimisme. Ze wilden het beste voor andere vrouwen en zich inzetten voor projecten die vrouwen, dichtbij of veraf, meer slagkracht of empowerment geven. Daarnaast putten ze ook veel energie uit hun maandelijkse bijeenkomsten, waarbij ze, elk vanuit hun eigen beroepsoptiek of ervaring, van gedachten konden wisselen en interessante contacten leggen.

Ook de nieuwe generatie Anthosjes ziet de club als een ontmoetingsplaats voor straffe madammen, die naast hun professionele bezigheden, maandelijks samenkomen rond een interessant thema. In teamverband een mooie activiteit organiseren en met de opbrengst een project steunen dat werkelijk het verschil maakt voor anderen blijft de drijfveer. Woon je in het Antwerpse en wil je ook graag eens proeven van de Anthos-sfeer? Laat het ons dan zeker weten!
 • Opgericht op:
  23/05/1987
 • Voorzitster:
  Ann ROBAEYS
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde woensdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Christine PONSEELE
 • Email:
  antwerpen-anthos@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Golf van Solidariteit

Maandag 26 juni 2023 organiseren wij voor de 13de keer op Rinkven een charity golftornooi. Golfers kunnen vanaf ’s ochtends starten met een parcours van 18 of 9 holes. Ook wie nog nooit gegolfd heeft, is welkom voor een pittige golfinitiatie. Nadien wordt iedereen uitgenodigd in onze bruisende cavabar, met aansluitend een gezellig diner voor het goede doel.

Projecten in de kijker

Family Justice Center

Multidisciplinair dienstencentrum voor slachtoffers van huiselijk geweld en hun familie. Ze krijgen toegang tot alle noodzakelijke diensten om hun veiligheid te garanderen en de aansprakelijkheid van de dader te verhogen. Er wordt vanuit één locatie gewerkt om het aantal keren te beperken dat slachtoffers hun verhaal moeten vertellen, en het aantal plaatsen waar ze naartoe moeten terug te schroeven.

STICHTING PELICANO

In België leeft 1 kind op 5 in armoede, dat zijn ruim een half miljoen kinderen. Stichting Pelicano, stichting van openbaar nut, lost die kinderarmoede in ons land op. Ze helpen kinderen die in schrijnende armoede leven tot ze hun plaats vinden in het werkveld. De financiële steun verloopt via zorgpartners, voornamelijk scholen en OCMW’s. Zij zien erop toe dat alle financiële steun rechtstreeks naar het welzijn van het Pelicanokind gaat en dus niet naar de ouders of een voogd. De zorgpartners bieden concrete hulp: een dagelijkse warme maaltijd, deftige winterkledij, een tandartsbezoek, lidgeld van een vereniging, schoolkosten of schoolreis. Met deze duurzame aanpak doorbreken ze de vicieuze armoedecirkel en creëren ze échte toekomstkansen.