ANTWERPEN

Antwerpen

TERUG naar alle Clubs Portofantwerp.com

Welkom in onze club !

Als oudste club van België, gesticht in 1930, heeft club Antwerpen zich als meter voor andere Belgische en buitenlandse clubs ingezet om de doelstellingen van Soroptimist uit te dragen.Waarden als respect, verdraagzaamheid, vriendschap en teamwork staan hoog in ons vaandel en geven onze club een dynamische boost .Verschillende leden hebben binnen SIB en SIE verscheidene functies uitgeoefend zodat club Antwerpen up to date blijft. Net zoals het Havenhuis een symbool is voor de haven van de 21ste eeuw nl. een haven met een rijk verleden, klaar voor de toekomst, zo is club Antwerpen klaar om de hedendaagse uitdagingen aan te gaan met een blijvende inzet voor vrouwen en meisjes.

Onze goede doelen zijn divers en door het wereldwijde netwerk worden we allen “empowered”. In het buitenland hebben we o.a.; Les oeuvres Maman Margueritte :uitbreiding van het meisjeshuis te Lubumbashi met naaiatelier en kippenkwekerij, de San Marco school in Kigali:aanpassing van klassen, vzw Elaba:de opbouw van scholen in Togo, de bouw van een 1ste en 2de waterput voor de straatkinderen van Lubumbashi. In het binnenland sponsorden we o.a. het Limmerick-respijthuis, vzw Kauwenberg, Huis 16: kosteloze studiebegeleiding aan kinderen uit kansarme gezinnen, Zing Zang Zong: kinderkoor en muziek instrumenten, het Yamina Krossa Fonds: borstkankeronderzoek, ‘De Roma’: voor de bouw van een lift.
 • Opgericht op:
  12/04/1930
 • Voorzitster:
  Linda VAN DER MAAT
  en Gerd CAMPAERT
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Linda DE MAN
 • Email:
  antwerpen@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Quiz

Al meer dan 7 jaar organiseren we een Quiz waar de hele club aan meewerkt en de opbrengst geschonken wordt aan goede doelen zoals de laatste 3 jaar aan “Showing Off”, een samenwerking tussen de Leerexpert Ziekenhuisschool en het M HKA waar zieke kinderen onder begeleiding van professionele kunstenaars experimenteren in hedendaagse Kunst.

Onze projecten

Maak een kind ZOO gelukkig

Bijna10 jaar ‘Maak een kind ZOO gelukkig’, een daguitstap voor kansarme kinderen met familie voor een volledige dag ZOO Antwerpen begeleid door onze leden en met wisselende doelgroepen. Dit jaar was “Betonne Jeugd” aan de beurt.

Gaby Mertens Fonds

De club steunt via ons “Gaby Mertens Fonds” verschillende conservatorium studenten en geven beurzen en studietoelagen voor beloftevolle talenten. We volgen ze verder op van Masterclasses in het buitenland tot hun verdere beroepsleven.