KEMPEN

Anvers

Bienvenue dans notre club !

Un groupe de dames de Campine, avec leur intelligence et leur cœur joints, ou comme elles le formulent elles-mêmes ‘du même genre’, ont signé le premier septembre la charte officielle de Soroptimist International.

Une première activité, organisée en juin 2019 avec grand succès, fût le début d’un groupe croissant de membres avec force et potentiel. Aujourd’hui, ce groupe de dames dynamiques est prêt à souscrire avec cœur aux idéaux des Soroptimist, au cours d’une cérémonie virtuelle, complètement à l’écart du virus. Une première !

Cette nouvelle génération de Soroptimist de Campine est constituée de dames qui se rendent compte, ou ont même personnellement éprouvé que chacun dans le monde ne bénéficie pas des mêmes chances ou des mêmes droits.

Les Soroptimist se sont fixées comme but de se manifester pour les droits des femmes et des jeunes filles. Ceci tant au moyen de leur dignité professionnelle que personnelle. En offrant leur soutien à différents niveaux, la position de la femme et des filles est renforcée.

Finalement, il s’agit de rendre la société plus forte et plus vigoureuse en prenant aussi en compte le potentiel disponible des femmes et des filles en leur donnant une charge.

C’est un grand profit, et pas seulement en temps de difficultés sanitaires ou de récession économique, mais de tout temps et partout. Même en Belgique, dans votre propre rue, votre village ou votre ville.
 • Date de fondation:
  01/09/2020
 • Présidente:
  Jacobien KAMP
 • Réunion mensuelle:
  Premier mardi du mois
 • Personne de contact:
  Kathleen PEETERS
 • Email:
  kempen@soroptimist.be

Activité importante

MEERHOUTS AMATEUR KUNSTEN FESTIVAL ISM SI CLUB KEMPEN

Het MAK ; het “Meerhouts Amateur Kunstenfestival” vindt plaats op 8 en 15 mei. Meer dan 35 amateurkunstenaars stellen hun werken tentoon op verschillende locaties in de gemeente.
Anne Delforge, één van onze leden, nodigt iedereen uit in haar keramiekatelier en geeft onze club de kans om een centje bij te verdienen met een mojitobar.
Het weer was ons heel goed gezind, de keramieken items, potten, kannen, schalen…. Waren verbluffend mooi en menigeen vleide zich in de tuin om van een drankje te genieten en onze kas te spijzen.

Actions et Projets

PROJECT 'CARE FREE PERIOD' ZORGELOZE MENSTRUATIE

SANCTA MARIA INSTITUUT KASTERLEE HAALT MET S.O.S CARE FREE PERIOD BOX MENSTRUATIE UIT TABOESFEER
Het SMIK in Kasterlee stelt sinds dinsdag 17 mei twee maandverbandautomaten ter beschikking van de leerlingen. Het zijn exemplaren die door de SMIK-leerlingen van 4 Techniek-Wetenschappen werden ontworpen als vervolg op het Project Care Free Period, een sensibiliseringsactie rond menstruatie-armoede op Wereldmeisjesdag van 11 oktober 2021.
De S.O.S Care Free Period Box, zoals de automaat wordt genoemd, is vervaardigd uit hout en kan 30 maandverbanden stockeren. De maandverbanden zijn gratis en worden aangeboden door Soroptimist International Club Kempen.
Menstruatie hoort bij het vrouw zijn, is ‘maandelijkse kost’ maar zit toch nog steeds in een taboesfeer. Plots ongesteld worden, een “ongelukske” voorhebben en geen maandverband bij de hand hebben… Vele vrouwen kunnen er zich wat bij voorstellen.
Door maandverband gratis aan te bieden, toegankelijk te maken voor iedereen en de automaat op een erg zichtbare plaats op te hangen, wil de school menstruatie uit de taboesfeer halen en gender breed bespreekbaar maken. Het eerste exemplaar van het ontwerp van de automaat krijgt een vaste plaats in de centrale gang en een tweede exemplaar hangt in het damestoilet.
Op dinsdag 17 mei kregen alle leerlingen informatie over het opzet van de S.O.S Care free Period Box. Diezelfde dag werd, in het bijzijn van de burgemeester en de schepen van Sociale zaken en Welzijn, de maandverbandenautomaat in de centrale hal van de school, officieel ingehuldigd onder het goedkeurend oog van de leerlingengroep die dit mooie initiatief mee vorm gaf.

Handleiding ZOOM-meeting

Tijdens 2 meoilijke periodes van telkens 6 maanden omwillen van de Covid-19 lockdown, heeft de Verslavingskoepel Kempen ondervonden hoe meoilijk het was om contact te houden met de mensen die wekelijks de contactgroepen bijwoonden. Daarom werden er ZOOM vergaderingen gestart. Al snel werd het duidelijk dat niet iedereen een laptop had of in staat was ermee te werken. Bij Verslavingskoepel Kempen groeide dan ook het idee hier iets aan te doen.
Onze club bood aan om een handleiding uit te schrijven. Op die manier kon iedereen deelnemen aan de wekelijkse ZOOM vergaderingen.

Tijdens 2 periodes van telkens 6 maanden omwille van de Covid-19 lockdown, heeft de Verslavingskoepel ondervonden hoe moeilijk het was om contact te houden met de mensen die wekelijks de contactgroepen bijwoonden. Daarom werden er ZOOM vergaderingen gestart. Als snel werd het duidelijk dat niet iedereen een laptop had of in staat was ermee te werken. Onze club bood aan een handleiding uit te schrijven. Op die manier kon iedereen deelnemen aan de wekelijkse ZOOM vergaderingen.